Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

TYP İle 10 Bin Kişi İşe Alınacak

İş arayanlar için müjdeli haber geldi. İŞKUR TYP ile 10.000 kişi işe alınacak. İşte detaylar...

2022/07/02

İŞKUR TYP ilanlarına yayınlandığı dönemlerde yoğun ilgi oluşurken, Yapılan duyuruya göre 2022-2023 eğitim öğretim yılında faaliyeti başlanması ile birlikte İŞKUR tarafından sağlanan Toplum Yararına Programlar (TYP) çerçevesinde toplam olarak 10 bin personele istihdam sağlanacağı açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde işe alınacak olan personeller, TYP kapsamında olacak ve toplam 10 bin kişi olmak üzere okullarda görev alacaklar.

TYP kapsamında yapılacak olan bu görevlendirmeler için başvurular İŞKUR üzerinden yapılacak. İş bulamayanlara yardımcı olmak hedeflenirken, işsizliğin yarattığını problemlere de bir çözüm bulmak isteyen MEB, binlerce kişiyi istihdam edecek.

Geçici Çalışma ile İlgili Açıklama Bekleniyor

TYP personellerinin genel olarak istedikleri şey uzun süreli ve devamlı olarak çalışabilecekleri bir iş olanağına sahip olmak. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından henüz bu yönde bir açıklama gelmedi. Cumhurbaşkanının kısa süre içerisinde bir açıklama yapması ve bu soru işaretlerini ortadan kaldırması bekleniyor.

TYP kapsamında geçici olarak istihdam edilecek olan personel adayları, il ve ilçe müdürlüklerinde, pek çok farklı branşta görevlendirilecekler. Bu branşlardan başlıcaları; SB şoförlük, MEB çevre düzenlemesi, Çevre temizliği, MEB bakım temizlik ve onarım, tarihi ve kültürel mirasın korunması, restorasyon ve güvenlik görevlisi olarak karşımıza çıkmaktadır.

TYP Kapsamında Çalışmak İçin Başvuru Yapabilecek Kişiler

TYP kapsamında işe alınacak olan personelin bazı şartlara haiz olması beklenmektedir. Buna göre;
  • 18 yaşını dolduran,
  • İŞKUR işsizlik kaydı bulunan,
  • Öğrenci olmayan (açık öğretim fakülteleri hariç),
  • Emekli ya da Malul maaşı almayan,
  • Hane geliri asgari ücret net gelirinin 1,5 katından fazla olmayan kişiler TYP kapsamında yapılacak olan personel alımları için başvuruda bulunabilecekler.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google