Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Aile Destek Programına Rekor Başvuru: 2. Süreç Başladı

Geçtiğimiz günlerde Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdeliği Aile Destek Programı'na rekor başvuru geldi. Süreç ve başvuruya ilişkin detaylar haberimizde.

2022/07/02

Dar gelirli vatandaşlara çeşitli destek programlarıyla yardım edilmeye devam ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan ve başvurusu 27 Haziran 2022 tarihinde başlayan Türkiye Aile Destek Programı başvurusunda bir hafta geride kaldı. Başvurularda bir haftanın geride kalmasının ardından en çok sonuçların araştırmaya başladı. Biz de isegir.net olarak bu yazımızda söz konusu yardımın başvuru detaylarına yer verdik. 

KİME NE KADAR DESTEK VERİLECEK?

Söz konusu yardım programı kapsamında dar gelirli vatandaşlara para verileceği, yardımın 1 sene boyunca vatandaşların hesabına yatırılacağına yer verildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada yardım yapılacak kişilerin gelirleri hakkında şu bilgiler paylaşıldı:

450 TL ve altı geliri olan kişilere aylık 600 TL olmak üzere yılda 7 bin 200 lira verilecek. 

450 TL üzeri ─ 772,60 TL ve altı geliri olan kişilere aylık 550 TL olmak üzere yılda 6 bin 600 lira verilecek. 

772,60 TL üzeri ─  1.095,20 TL ve altı geliri olan kişilere aylık 500 TL olmak üzere yılda 6 bin lira verilecek. 

1.095,20 TL üzeri ─  1.417,80 TL’den az geliri olanlara aylık 450 TL olmak üzere yılda 5 bin 400 lira verilecek. 

BAŞVURULAR E DEVLET ÜZERİNDEN ve SYDV'lerden BAŞLADI

Söz konusu yardım için e devlet kapısı üzerinden ve 81 şehirde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla başvurular alınmaya başladı. Başvuru yapmak isteyenlerin ya il veya ilçesinde bulunan SYDV'ye gitmesi ya da e devlet kapısı üzerinden başvurusunu yapması gerekmektedir. 


Linke tıkladıktan sonra açılan sayfada kimliğimi doğrula butonuna tıklayarak kimlik numaranız ve e devlet şifrenizle giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranda sağ üstte bulunan yeni başvuru butonuna tıklayın. Sonra bilgilendirme metni çıkacak karşınıza. Bu metnin en altında bulunan okudum onaylıyorum butonlarına tıklayın. İki kutucuğu da onayladıktan sonra aşağıdaki devam et kısmından diğer bilgilerinizi de girmeniz gerekmektedir. 

Bilgilerinizi tam ve doğru şekilde girdikten sonra başvurunuzu tamamlayın. Başvuru tamamladıktan sonra başvuru durumu ekranından başvurunuzu kontrol edin. 

İKİNCİ AŞAMA BAŞLADI

Aile Destek Programında ikinci aşama başvuru yapanların başvurusunun değerlendirileceği aşama. O süreç başladı. Başvurusunu yapanların bu başvuruları SYDV'lere iletildi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına gönderilen başvurular, burada sosyal yardım uzmanları tarafından değerlendirilecek ve başvurular ya onaylanacak ya da reddedilecek. 

Bu süreçte başvuru yapanların yapacağı tek şey beklemek ve isegir.net'i takip etmek. Değerlendirme sonuçları açıklandığında takipçilerimize haber vereceğiz. 

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen hafta yapılan kabine sonrası yaptığı açıklamada ilk ödemenin bayramdan sonra yapılacağını söyledi. Yani buna göre sonuçların bu hafta belli olması ve yardım paralarının hesaplara bu hafta 7 Temmuz'a kadar yatırılması bekleniyor. 

Başvuru yapanların başvuru sayfasında aşağıdaki ifadelerin yazması gerekiyor. 

"Süreç devam ediyor(SYD Vakıf değerlendirme sürecinde).

Sosyal Yardım Başvurunuz, resmi ikametgahınızın bulunduğu (Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nde kayıtlı son güncel ikametgahınızın bulunduğu) İl/İlçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına değerlendirilmek üzere iletilmiştir."

Sizin başvuru sayfanızda ne yazıyor? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google