Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Ödemeler Resmen Başladı! Hane Başına 600 TL Bayram Harçlığı

Yeni destek programı aile destek paketi hakkındaki tüm detaylar haberimizde.

2022/07/03

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dar gelirli vatandaşlara yönelik yeni destek paketi uygulamasını duyurmuştu. Konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

TEMMUZ’DA ÖDEME YAPILACAK

“Daha önce açıkladığımız 15 milyar liralık ilave bütçeye sahip ve 12 ay süreyle devam edecek olan Aile Destek Programı’nın ilk ödemesini temmuz ayında yapacağız.””

Açıklamalarında “Tip 1 diyabet hastası 0-14 yaş arası evlatlarımızla ilgili de bir müjdemiz var. Bu teşhisle insülin tedavisi gören çocuklarımızın hayat kalitelerini artırmak amacıyla yaklaşık 11 bin 500 kişiye sürekli glikoz ölçüm cihazı veya ikamesi bir cihaz temin edeceğiz” ifadelerine yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti:

ZARURİ İHTİYAÇLAR KARŞILANACAK

“Bir diğer yeni adımımız başarıyla uygulanan yaşlı ve engelli bakım projelerimizi milli bir programa dönüştürmektir. Türkiye genelinde uygulanacak bu programla yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın ev temizliğinden kişisel bakımına kadar tüm zaruri ihtiyaçlarını karşılayacağız.

YAŞLI VE ENGELLİ AYLIKLARI BAYRAM ÖNCESİNDE YATACAK

Halihazırda 496 ilçemizde 32 bin vatandaşımızı kapsayan bu projeyi yeni bir milli programla 60 bin vatandaşımızı da buna dahil edecek şekilde genişletiyoruz. Yaşlı ve engelli aylıkları da bayram öncesi ödenecektir.”

ÜÇ SEGMENTTE DESTEK VERİLECEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, NTV canlı yayınında konu hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Yanık, Türkiye Aile Destek Programı’ndan yılda yaklaşık 4 milyon hanenin yararlanmasını beklediklerini belirterek, “Hanelerin gelir durumlarına göre belli birtakım şartları var. Aylık 450, 550, 600 olmak üzere üç segmentte destek vereceğiz” dedi.

BAŞVURU DETAYLARI

Vatandaşların başvurularını e-devlet üzerinden yapabileceklerini aktaran Bakan Yanık, e-devlet uygulamasını kullanmayanların Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıflarına başvuru yapabileceğini kaydetti.

Sosyal yardımlara ilişkin 2021 yılında toplam sosyal yardım miktarlarının 97.8 milyar lira olduğunu belirten Bakan Yanık, “Buna dönemsel pandemi desteklerinin de dahil. Sosyal yardım faydalanıcılarının yüzde 78’i çocuk, engelli, yaşlı gibi sosyal yardım olmazsa hayatını istihdama katılarak sürdüremeyecek gruplar” dedi.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google