Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Aile Destek Paketi Geliyor: Zor Durumdaki Ailelere Destek Ödemesi Yapılacak

Geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşları rahatlatacak aile destek paketi geliyor. Aile destek paketine kimler nasıl başvurabilir? İşte detaylar...

2022/05/28

Sosyal devlet anlayışıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım yapılmaya devam ediliyor. Bu bağlamda geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından aile destek paketi açıklanmıştı. Aile Destek Paketi program işe, geçim sıkıntısı yaşayan dar gelirli ve zor durumdaki vatandaşların ekonomisine katkı sağlamak amacı ile başlatılacak. Başvurular e-devlet üzerinden yapılabilecek. İşte tüm detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı ardından yaptığı açıklamada:
“Vatandaşlarımızın hayat pahalılığı sebebiyle zor günler geçirdiğini biliyoruz. Dar gelirli insanlarımızın alım gücünün düştüğünün farkındayız. Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışları ve diğer düzenlemelerle dar gelirlilerin alım gücünü biraz daha iyileştireceğiz. Haziran ayı itibariyle başvuruları başlayacak Aile Destek Programı gibi yeni uygulamalarla insanımızı sahipsiz bırakmayacağız. Sağladığımız sosyal desteklerin toplamı 5,3 milyar liradır” dedi.

KİMLER BAŞVURUDA BULUNABİLECEK?

Aile Destek Paketi programı, geçim sıkıntısı çeken dar gelirli ve zor durumdaki vatandaşların ekonomisine katkı sunma amaçlı düzenlenen bir yardım programıdır. 2006 yılından bu yana zor durumdaki ailelere Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile verilen bu desteğe, maddi zorluk yaşayan ihtiyaç sahibi aileler başvuruda bulunabilir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına göre asgari ücretli çalışanlar da bu destek için başvuruda bulunabilir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Haziran ayı itibarı ile başvuruların başlayacağı bu Aile Destek Paketi Programına dijital ortamlardan başvuru yapılabilecektir. E-Devlet uygulaması üzerinden, zor durumda olan vatandaşların bu programa başvuru yapabileceği açıklamalar arasında yer aldı.

Sunulan bu paket kapsamında verilecek yardımların tutarı hakkında net bir açıklama henüz yapılmamış olsa da ihtiyaca göre 1.000 TL, 1.500 TL ve 2.000 TL tutarında nakit yardım paketleri olacağı düşünülüyor.

Aile destek paketi hakkındaki tüm gelişmeleri takip etmek için TIKLAYIN.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google