Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

TOKİ’den 1.047 TL Taksitle Ev

Uygun fiyatlarla ve ödeme kolaylığıyla ev satışı yapan TOKİ, güncel satış listesindeki 140 daire satılığa çıkarttı.

2022/05/28

Uygun ödeme koşullarıyla vatandaşları ev sahibi yapmaya devam eden TOKİ, 2 farklı şehirde toplamda 1401 daire satışa çıkarttı. 2+1 ve 3+1 dairelerin satışa çıkarıldığı görülüyor. En ucuz daire ayda 1.047 TL taksitle 209 bin 554 liraya satılıyor. Bunun için 20 Bin 955 TL peşinat ödemesi gereken vatandaş evini 180 ay vadeyle alabiliyor.

TOKİ, Kütahya ve Malatya’da orta gelirli vatandaşlar için uygun konut satışı yapıyor. Kütahya’da 84 daire Malatya’da ise 56 daire satılığa çıkıyor.

Aşağıda satışı yapılacak konutlardan bazılarının listesi yer alıyor. Satış hakkındaki tüm detaylara ve ilanlara bakmak için yazının sonundaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Satışa Sunulacak Konutlar

Kütahya ve Malatya’da konutlar satışa sunulacaktır.



Satılacak Evlerin Fiyatları

Tabloyu incelediğimiz zaman en uygun satılan konutların 209 binden başladığını görüyor. Diğer dairelerde fiyatlar daha da yükselmeye başlıyor. Daha da yükselen daireler i.in taksit oranı ve peşinatta artıyor.



81 Şehirde 150 Bin Sosyal Konut

Güncel olarak satışa sunulan bu konutların yanında 81 şehirde 150 bin sosyal konutun yapımı için çalışmalar başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği konutlar için, Çevre, Şehircilik ve İklimlendirme Bakanı Murat Kurum bunun yakında açıklanacağını belirtti. Bunun yanında bu sosyal konutlar için başvuru şartları da açıklandı.

240 Vadeli Sabit Taksit

Konut satışları yüzde 10 peşin 240 ay vadeli ve sabit taksit ödemeli olarak satışa sunulacak. Dar gelirli aileler için hazırlanacak bu kampanya 81 ilde 150 bin konut olarak gerçekleşecek.

Geliri 10 Binin Üstünde Olana Ev Yok

Dar gelirli vatandaşlar için yapıldığı söylenen bu TOKİ evlerine başvurabilmek için vatandaşların hane halkı geliri 10 Bin TL’den fazla olmayacak. Bu kural sadece İstanbul için değişiklik gösterecek. İstanbul’da bu rakam 11 bin 500 TL olarak uygulanacak. Ayrıca evlerin satış fiyatı 400 bin TL bandında olacak.

Engelli Vatandaşa Yüzde 5, Emekliye Yüzde 25

Engelli vatandaşlara konut sayısının yüzde 5'i kadar kontenjan ayrılacak ve hak sahipleri kura ile belirlenecek. Emekli vatandaşlara ise konut sayısının yüzde 25'i kadar kontenjan ayrılacak.

Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlerine kuraya girmeden konut alma hakkı tanınacak, ancak bu kişilerin konutları öncelikli olarak kura ile belirlenecek.

Tüm Başvuru Şartları

TOKİ’nin yapacağı bu konutlara sahip olmak için aşağıdaki başvuru şartlarını taşımak gerekiyor.
  • T.C. vatandaşı olmak
  • Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olmak.
  • Projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olmak.
  • TOKİ'den konut satın almamış olmak ve konut kredisi kullanmamış olmak (Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimleri kategorisi hariç)
  • Başvuracakların kendisine, eşine veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması gerekiyor.
  • Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olmak (eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmıyor)

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google