Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Son Dakika: Asgari Ücret 6.000 TL Mi Olacak?

Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı gündemdeki yerini korumaya devam ederken, AK Parti cephesinden konuya ilişkin açıklama geldi.

2022/05/29

Temmuz ayına yaklaşılmasıyla birlikte asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. AK Parti’den konuyla ilgili üst üste açıklamalar gelirken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir önemli değerlendirmelerde bulundu. Kandemir açıklamalarında asgari ücretle ilgili çalışmalar yapıldığını belirtti ve Bakan Bilgin açıklamalarında Haziran ayı enflasyon rakamlarıyla birlikte yol haritasını belirleyeceklerini paylaştı.

EMEKLİLERE DE ENFLASYON ORANINDA ZAM

Her yıl aralık ayında belirlenen asgari ücret için bu yıl emekli ve memurlara uygulanan temmuz zammı ile beraber ara zam yapılmasının gündemde olduğu belirtildi ve TÜİK’e göre 4 aylık enflasyon oranı yüzde 31.71 olduğu bu rakam doğrultusunda emekli zammı için şimdiden yüzde 31.71 zam oranının kesinleştiği ifade edildi. Yani bundan sonraki iki ayda enflasyon sıfır çıksa bile SSK ve Bağ-Kur emeklileri temmuzda bu rakamı maaşlarına yansımış bir şekilde göreceği bildirildi.

ASGARİ ÜCRET 5.997 TL OLABİLİR

Merkez Bankası mayıs ayı Piyasa Katılımcıları Anketi’ne göre mayıs enflasyon beklentisi yüzde 3.97 olurken, haziran ayı enflasyon beklentisi ise yüzde 2.97 olduğu belirtilerek rakamların gerçekleşmesi durumunda temmuz zammı için belirleyici olacak 6 aylık enflasyon oranı da yüzde 41 olabileceği aktarıldı. Bu noktada 6 aylık enflasyon kapsamında asgari ücrete zam yapılırsa asgari ücretin 5.997 TL olabileceği aktarıldı.

AK PARTİ’DEN SEVİNDİREN HABER GELDİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir de “Asgari ücretle ilgili çalışma yapılıyor” dedi. Bunun ardından geçtiğimiz günlerde açıklama yapan AK Parti sözcüsü Ömer Çelik de sevindiren haberi verdi.

Çelik, yaptığı açıklamada asgari ücrete gelecek zam ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ömer Çelik ilgili açıklamasında “Asgari ücret ve başka konular dar gelirli vatandaşlarımızı ekonomik olarak korumak, hükümetimizin her zaman gündemindedir. Yakın zamanda düzenlemeler yapıldı, vatandaşlarımızın hayat koşulları, ilettiği talep ve beklentileri bizim partimizin her zaman gündemindedir” dedi. Vatandaşın ezilmemesi için strateji geliştirdiklerini belirten Çelik, Çalışma Bakanlığı’nın atacağı adımlar sonrasında bilgileri paylaşacaklarını dile getirdi.

TEMMUZ'DA ASGARİ ÜCRET ZAMMI OLACAK MI?

Yapılan bu açıklamalar milyonlarca asgari ücretli vatandaşın gözünü temmuz ayına çevirmesine neden oldu. Asgari ücrete zam yapılırsa asgari ücretin enflasyon oranında artması ve en az 5.997 TL olması bekleniyor. Yapılan açıklamalar milyonlarca çalışana umut verirken net olarak “zam yapılacak” açıklaması yapılmadı ancak çalışmalar yapıldığı ifade edildi.

Bu konuda yeni gelişmeler olduğunda okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz. Bizi takip etmeye devam edin.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google