Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

A Haber'de 2022 Asgari Ücreti İşte Böyle Duyurdu

akvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem A Haber’de katıldığı bir programda asgari ücrete ilişkin flaş açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

2021/11/06

Milyonlarca çalışan asgari ücretin 2022 yılında ne kadar olacağını merak ediyor. Konuya ilişkin olarak Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem A Haber'e özel açıklamalarda bulundu. Faruk Erdem açıklamalarında 3600 ek gösterge için kritik tarihi de açıkladı.

ASGARİ ÜCRET 3 BİN 750 LİRA

Geçtiğimiz yılları inceledik. Enflasyon rakamlarının üzerine 5-6 puan eklenerek artış yapılmış. Merkez Bankası Başkanı geçtiğimiz günlerde yıl sonu enflasyon oranı 28.4 olarak açıkladı. Asgari ücret artışının yüzde 25-30 arasında olacağını düşünüyorum.

Erdem açıklamalarında “Yüzde 25 artış olursa 3532 liraya çıkıyor. Beklentim 3500-3750 TL arasında net bir asgari ücret olması.” ifadelerini kullandı.


DEVLET DESTEĞİ VE EYT

Bunun yanı sıra Faruk Erdem devletin desteği hakkında da bilgilendirme yaparak şu ifadeleri kullandı:

İşverenin de teşvik edilmesi söz konusu olacak. İşveren ile devlet yükü paylaşacak.

EYT meselesi çok geniş bir çalışmayı gerektiriyor. 1999 yılındaki kanun değişikliğinden herkes etkilenmiş. Bir çok taslak var. Bu işin idari yönü var bunu Çalışma Bakanlığı yapıyor. Bir de bütçe meselesi var. Bunu da Hazine Bakanlığı çalışacak. Konuya ilişkin çok sayıda rakamlar var. Göreceğiz.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google