Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

MEB 10.000 TYP Alımı Yapacak

MEB bünyesine 10.000 TYP alımı gerçekleştirecek. TYP alımlarına ilişkin detayları yazıda paylaşıyoruz.

2021/11/07

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine TYP ile 10 bin personel alımı yapılacağı duyuruldu. TBMM’de 2022 yılı bütçe görüşmeleri devam ederken, bütçeden aslan payını alan Milli Eğitim Bakanlığının’da personel ödeme kalemleri belli olmaya başladı. Özellikle yaşanan koronavirüs pandemi süreci sebebiyle okullarda Temizlik Personeli sayılarının yetersizliği tartışılırken, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okullara 10 Bin TYP Temizlik Görevlisi Alımı yapılacağını duyurdu.

Ülke genelindeki okullarda yüz yüze eğitim devam ederken, şu anda 57 binden fazla okulda 71 bin temizlik görevlisinin görev yaptığını duyuran Bakan Özer, 2021-2022 Eğitim Öğretim yılının ikinci döneminde de okullara 10 Bin TYP Temizlik Görevlisi Alımı için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in ile mutabık kaldıkları bilgisini paylaştı.


Okullara 10 Bin TYP Temizlik Görevlisi Alımı Başvuruları Ne Zaman Başlayacak ?

2021-2022 Eğitim Öğretim yılının 7 Şubat 2022 tarihinde başlayacak olmasıyla birlikte 10 Bin TYP Temizlik Görevlisi Alımı Başvurularının da Ocak ayından itibaren alınmaya başlanması bekleniyor.


Başvurular Nasıl Yapılacak ?

TYP Personel alım başvuruları internet üzerinden yapılmaktadır. Başvuru yapmak isteyen kişilerin www.esube.iskur.gov.tr adresine girerek karşısına çıkan ekranda İş arayan kısmına girmesi daha sonra da Online işlemler kısmına tıklaması en sonunda ise Toplum Yararına Programlar linkine tıklayarak başvuru yapması gerekir.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google