Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Devlet 850 TL Okul Yardımı Veriyor! Nasıl Başvuru Yapılır?

850 TL okul yardımı başvurusu için son 2 gün kaldı. Başvuru şartları ve detaylar haberimizde

2021/09/03

Okulların açılmasına sayılı günler kala 850 TL okul yardımına başvurular devam ediyor. Devlet, ihtiyaç sahibi ailelere 850 TL okul yardımı yapıyor. Peki yardımdan kimler faydalanabiliyor? Başvurular nasıl yapılacak? İşte detaylar..

İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine okul hazırlıklarını tamamlayabilmeleri için devletten yardım verilecek. Okul yardımı parası almak için başvuru yapmak gerekiyor. Devletten 850 TL okul yardımı parası başvuru koşulları ve başvuru formu haberimizde…

Okullarda yüz yüze eğitim 81 ilde 6 Eylül Pazartesi gününden itibaren başlıyor. Uzun süren ayrılık sonrasında okullarına yeniden dönmenin heyecanını yaşayan öğrenciler ise okul alışverişi yapmaya başladı. Ancak koronavirüs salgını olumsuz etkileri ve artan fiyatlar nedeniyle birçok kişi okul ihtiyaçlarını karşılayamıyor. İhtiyaç sahibi olan öğrenciler devletten 850 TL okul yardımı parası veriliyor. Peki 850 TL okul yardımı başvuru formu nereden bulunur? Okul yardımı başvurusu nasıl yapılır?


OKULLAR PAZARTESİ GÜNÜ AÇILIYOR

Okullarda yüz yüze eğitimin başlayıp başlamayacağı uzun süreden beri konuşulan konular arasındaydı. Hala koronavirüs salgınının devam ediyor olması aşılama çalışmalarında Türkiye'nin istenilen seviyeye gelememesinin nedeniyle Birçok kişi okulların açılmasını Risk olarak görüyordu. Tüm bunlar yaşanırken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk istifa etti ve yerini yardımcısı Mahmut Özer Milli Eğitim Bakanı olarak atandı. Yeni Milli Eğitim Bakanı Özer yaptığı açıklamada yüz yüze eğitimi Eylül ayında başlatacaklarını söylemişti. Beklenen gelişme kabine toplantısı sonrasında yaşandı ve okulların açılmasına karar verildi.


OKUL ALIŞVERİŞİ BAŞLADI

Koronavirüs salgını nedeniyle Neredeyse 2 yıla yakın süredir okullarından ayrı kalan öğrenciler için yüz yüze eğitimi kararı müjde gibi oldu. Okul sıralarını özleyen ve geri dönmek isteyen öğrenciler aynı zamanda eksiklerini tamamlamak için de okul alışverişine başladı. Ancak okulların açılması öncesinde artan fiyatlar nedeniyle hem veliler hem de öğrenciler şikayetçi. Özellikle ihtiyaç sahibi olan öğrenciler okul ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor. O öğrencilere de güzel haber devlet tarafından verildi.


850 TL OKUL YARDIMI PARASI NEREDEN ALINIR?

Devletten 850 TL okul yardımı parası almak için e-devlet üzerinden başvuru yapabileceğiniz gibi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il ve ilçe müdürlükleri üzerinden de başvuru yapabilirsiniz. Valilik ve Kaymakamlık bünyesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları bu konuda müracaatları kabul ediyor. Başvurunuzu tamamladıktan sonra kısa süre içerisinde inceleme yapılıyor ve sizlere geri dönüş sağlamıyor. Başvurunuz olumlu sonuçlanırsa PTT üzerinden adınıza 850 TL okul yardımı parası yatırılıyor. Sadece kimliğinizle birlikte giderek parayı tahsil etmek mümkün oluyor.


OKUL YARDIMI KİMLERE VERİLİYOR?

Devletten 850 TL'ye okul yardımı parası sadece ihtiyaç sahibi olan öğrencilere veriliyor. Ekonomik anlamda zorluk çeken ve maddi durumu kötü olan öğrenciler ailelerinin durumunu belgeleyen evraklarla başvuru işlemlerini tamamlamaları halinde devlet tarafından sağlanan nakit para yardımından faydalanabiliyor.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google