Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

3 Aşamalı Normalleşme Planı Geliyor

17 Mayıs'a kadar sürecek tam kapanmanın sonuna doğru gelirken, kulislerde 17 Mayıstan sonra 3 aşamalı normalleşme planlanıyor. İşte detaylar...

2021/05/13

Geçtiğimiz günlerde Recep Tayyip Erdoğan, tam kapanmanın ardından kademeli olarak normalleşmeye geçileceğinin sinyallerini vermişti. Türkiye'nin normalleşme planında 3 aşamayı hayata geçireceği, bunların da günden güne daha da netleştiği kaydediliyor. Milliyet'teki habere göre, 3 aşamalı planın ilk etabı Pazartesi sonrası uygulanacak. İlk etapta kafeler, restoranlar ve lokantalar açılacak fakat ilgili işletmelerin 20.00'e kadar açık tutulması sağlanacak.  

Sokağa çıkma kısıtlamasının 19.00'dan 21.00'e çekilmesi de planlar arasında. Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamında uygulanan sokak kısıtlaması ise Cumartesinin kaldırılmasıyla sadece Pazar günleri olacak. İlk etapta pazar günleri sokak kısıtlamalarının sürmesi beklentiler arasında. Eğitim için ise kötü haber olduğu belirtiliyor.

Kulislere göre bu yıl okullar yüz yüze eğitime geçmeyecek. Milliyetteki habere göre eğitim uzaktan devam edecek. Normalleşmenin ikinci planında restoran, lokanta, kafe gibi işletmeleri 22.00'e kadar açık tutulabilecek, fakat kapalı alanlar kullanılamayacak. Dışarısının ise yüzde 50 oranında kullanıma sunulacağı iddia ediliyor.  Daha küçük işletmeler, kahvehane, çay ocağı gibi yerler valilik üzerinden izinle açılacak.  Üçüncü aşamada ise Temmuz ayında başlayacak. Düğünler kısıtlamalarla yapılabilecek, yeni normalin 3. aşamasında kafe ve restoran gibi yerlerin 23.45'e kadar açılabileceği belirtildi.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google