Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Polis Olmak İsteyen Kadın-Erkek Lise Mezunlarına İyi Haber

2020 yılında lise mezunlarından PMYO polis alımı yapmamıştı. Lise mezunları üzen bu duruma karşılık yapılmayan alımın bu sene yapılması bekleniyor.

2021/01/13

Polis olmak isteyen kişilere iyi haber: Polis Akademisi Başkanlığı 2020 yılında lise mezunlarından PMYO polis alımı yapmamıştı. Yapılmayan lise mezunu kadın-erkek polis alımının 2021 yılında yapılması bekleniyor.

2020 yılında Yükseköğretim Kurumları TYT sınavına giren binlerce aday, Polis Meslek Yükske Okulları 'na yapılacak polis almına başvuru yapmak için gerekli puanı aldı. İstenen puanı alan adaylar, TYT 'nin açıklanmasının ardından lise mezunlarından yapılacak PMYO polis alımını beklemeye başladı. Ancak PMYO polis memuru alımı ilanı yayımlanmadı.

PANDEMİ ETKİSİ

Bilindiği üzere PMYO üniversitedir. 2020 yılında ise koronavirüs pandemisi nedeniyle 2020-2021 eğitim öğretim yılı üniversitelerde uzaktan başladı. Bu nedenle PMYO polis alımı yapılmadı ve 1 yıllığına ertelenmiş oldu. 

2021 YILINDA ALIM OLACAK MI?

Koronaya karşı aşı çalışmalarında sona gelindi ve aşılar Türkiye'ye geldi. İlk aşılar için başvurular randevular bugün başladı. Aşının yapılması ve vaka sayısının en aza indirmesi ile birlikte okullarda yüz yüze eğitimin başlaması bekleniyor. 2021 yılında, YKS'den sonra pandemide vakaların istenen yerlere gelmesi, aşının koronavirüsün yayılımını durdurması ile okulların açılması bekleniyor. 

Geçen sene alım yapılmayan PMYO'lara bu sene polis alımı yapılması bekleniyor. Yeni PMYO'lar açıldı ve 2020 yılında alım yapılmaması nedeniyle 2021 yılında, her sene 2500 olan polis alımının 3 bin ya da daha fazla olması bekleniyor.

ÇALIŞMALARA BAŞLAYIN


PMYO polis alımına başvuru yapmak için adayların YKS'ye girmesi gerekmektedir. YKS TYT oturumuna giren adaylar, alacakları ham puan ile PMYO'ya başvuru yapacak. Bu nedenle öğrencilerin üniversitelere giriş sınavının ilk kısmı için çalışmasına hız vermesi gerekmektedir. 

Kadın erkek polis adayları ile bilgi alış verişinde bulunmak için TIKLAYIN

PMYO ALIMI NE ZAMAN?

PMYO lise mezunu polis alımı 2021 YKS yapılıp sonucu açıklandıktan sonra duyurulacak. Başvuruların Temmuz sonu ya da Ağustos'un ilk günlerinde başlaması bekleniyor. İlan geldiğinde haberdar olmak için bizi takip etmeye devam edin.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google