Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Asgari Ücret Zammından Sonra Yüzde 25 Zam Geldi

Asgari ücret zammı sonrası çok geçmeden süt ve süt ürünlerinde yüzde 20 ile 30 arasında zam yapıldığı açıklandı.

2021/01/13

Yeni yılla birlikte başta gıda ürünleri olmak üzere bir çok ürün fiyatlarındaki artış, vatandaşın cebini yakmaya devam ediyor. Asgari ücret zammının yapılmasının ardından market ürünlerinde artışlar gelmeye başladı. Birçok üründe, özellikle son dönemlerde sıvı yağ, yumurta ile diğer temel gıda ürünlerinde artışlar yaşanırken şimdi de artış süt ve süt ürünlerine geldi. Sektör yetkilileri, girdi maliyetlerinin arttığı, personel maaşlarının yükseldiği bu nedenle zam yapılmasının zorunlu olduğunu söyledi. Zam sonrası sektör yetkilileri, satışlarda azalma olduğunu da sözlerine ekledi. 

YÜZDE 20-30 ARASINDA ZAM

Geçen sene 35 lira seviyesinde olan sıvı yağ bu sene marketlerde 60-65-70 liradan satılıyor. ÖSıvı yağdaki fiyat artışı sonrası süt ile süt ürünlerinde yüzde 20'den başlayan zamlar yapıldı. Beyaz peynir, kaşar peyniri, süt, tereyağı ve krema fiyatlarında en az yüzde 20, en fazla yüzde 30 oranında bir zam yapıldı. 

YILLIK ENFLASYON 14.6

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı tarafından Ocak ayının başında yapılan açıklamada enflasyonun yüzde 14.6 olduğuna yer verilirken yeni yılda gıda ürünlerine zamlar gelmeye başladı.

ZAM KAÇINILMAZ

Çiğ süt fiyatında yaşanan artış sonrası zammın kaçınılmaz hale geldiğini söyleyen sektör yetkilileri, enerji maliyetlerinde, ambalaj maliyetinde, personel maliyetinde artışlar olması ile girdi fiyatlarının çok yükseldiği, bu nedenle bir artışın kaçınılmaz olduğunu söyledi. Zamlar sonrası ürünlerin satışında azalma oldu. 

Hürriyet'ten Burak Coşan'a konuşan Eker Süt Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eker, "O günden bu yana çiğ süt fiyatlarında artış olmamıştı. 1 Ocak 2021 itibariyle çiğ süt fiyatları ise yaklaşık yüzde 25 arttı ve 2.8 TL'ye çıkarıldı. Ayrıca aynı dönemler içinde döviz kurlarında da yüzde 20-25 yükseliş yaşandı. Bu da ambalaj maliyetimizin artmasına neden oldu. Enerji fiyatları yükseldi, asgari ücrette de artış oldu. Tüm bunlar bir araya gelince zam kaçınılmaz oldu. Sektör son ürünlere ortalama yüzde 20-25 zam yaptı. Sektörde rekabet çok fazla olduğu için zam bu seviyelerde kaldı. Eğer gerçek maliyetler yansıtılmış olsaydı oran çok daha fazla olurdu. Bu zammın ardından satışlarda da düşüş yaşanmaya başladı" dedi.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google