Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Altın Sert Düştü (Neden Düşüyor?)

Altın fiyatlarında sert düşüş gerçekleşti. Bir süredir düşüş trendinde olan gram altında bugün de sert düşüş yaşandı. Peki altın neden düşüyor?

2021/01/14

Altın fiyatlarında bir süredir süregelen düşüş trendi devam ediyor. Geçtiğimiz hafta 437 liraya kadar düşerek 28 Temmuz 'dan bu yana en düşük seviyesini gören gram altın, hafta başında yükselmiş ve 463 lirayı görmüştü. Hafta başında yaşanan hızlı yükseliş , yerini düşüşe bıraktı ve düşüş bugün de sürdü.

DOLAR KURU

Haftaya 7.52 lira ile başlayan dolar kuru düşüşe geçti. Piyasalardan alınan son verilere göre dolar kuru 7,37 lira seviyesinden işlem görüyor. 

Euro kuru ise yeniden 9 liranın altına geriledi ve 8.97 lira oldu.

GRAM ALTINDA 27 LİRALIK DÜŞÜŞ

Haftaya 463 lira ile başlayan gram altın , dün ve bugün düşmeye devam ederek 3 günde 27 liralık bir düşüş gösterdi ve 436 liraya kadar geriledi. İşte gram altın fiyatında bugün yaşanan düşüşün grafiği:

DİĞER ALTIN FİYATLARI

Altında diğer fiyatlar ise şu şekilde:

Çeyrek altın 715 lira.

Cumhuriyet altını 2853 lira

22 ayar bilezik gramı 426 lira.

Ons fiyatı ise 1841 dolar.

NEDEN DÜŞÜYOR?

Altın yatırımcıları, Joe Biden ve Jerome Powell'ın perşembe günü gerçekleştirecekleri konuşmalara odaklanmış durumda. Konuşmalardan çıkacak sonuca göre altının 2021'de izleyeceği seyrin genel hatları belli olacak. Bu konuşma öncesi altın fiyatlarında düşüş görülüyor. 

Oanda Kıdemli Piyasa Analisti Edward Moya konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Altın şu an ok gibi gerilmiş halde bekliyor, eğer Powell ve Biden yatırımcıları hayal kırıklığına uğratmazsa altın daha yüksek seviyelere doğru fırlayabilir. Yılın ilk yarısında teşvik paketi altın piyasalarını şekillendirirken ikinci yarısında enflasyon piyasaları şekillendirecek." dedi. 

Philip Futures Kıdemli Emtia Yöneticisi Avtar Sandu ise, "Değerli metal piyasaları, enflasyon beklentileri ve büyük mali teşvik paketinden dolayı kurun zemin kaybetmesinden destek buldu." dedi.

BİTCOİN'DE YÜKSELİŞ

Sanal para olan Bitcoin'de yükseliş başladı. Gelen son bilgilere göre 1 bitcoin 37 bin 170 doları gördü. TL karşılığı ise 281 bin 427 lira.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google