Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Bakan Açıkladı: TC İle Başvuru Yapana 1.000 TL

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı, 1000 TL başvurusu hakkında bir son dakika açıklaması yaptı. TC'si ile başvuru yapana 100 TL verilecek.

2020/11/07

1000 TL'lik yardım başvuruları hakkında Bakan Zehra Zümrüt'ten önemli açıklamalar geldi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Bakanlığının 2021 yılı bütçesinin sunumunu yapan Aile , Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, faz 3 kapsamında yapılan 1000 TL'lik nakdi yardım desteğine değindi ve başvuru hakkında detaylara yer verdi. Bakan Selçuk, başvuru yapanlara nakit yardımı yapıldığına yer verildi. 

1003 SYDV VAR

Türkiye genelinde 1003 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olduğunu söyleyen Bakan Selçuk, pandemi sürecinde SYDV'lere aktarılan yardım parasının iki katına çıkarıldığını söyledi ve "Bizim Türkiye genelinde 1.003 tane il ve ilçemizde sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarımız var. Bu vakıflara biz aylık yaklaşık 186 milyon aktarıyoruz. Pandemi döneminde bu payları 2 katına çıkartarak illerde ve ilçelerde. Hani demin diyorsunuz ya “Kayıt dışı istihdama erişebildiniz mi, erişemediniz mi?” diye. Ola ki bizim kayıtlarımızda olmaz, biz erişemeyiz diye valilerimiz, kaymakamlarımız bulsunlar köy, köy ilçe, ilçe kimse mağdur kalmasın, kimse erişemez olmasın diye biz bütün il ve ilçelerdeki vakıflarımızın periyodik paylarını 2 katına çıkardık. Ve buna dair yaptığımız ödemeler de yine devletin kaynaklarından yaptığımız ödemelerdi, 800 milyon lirayı aşmış durumda." dedi.

Pandemi döneminde 1000 TL'lik yardımdan faydalanabildiniz mi? Bilgi alış verişi için TIKLAYIN

TC İLE BAŞVURU YAPANA 1000 TL

Bakan Selçuk, TC kimlik numarası ile e Devlet kapısından başvuru yapanlara 1000 TL'lik nakdi ücret verildiğini , başvuruların sürdüğünü söyleyerek, "Bütün bunların haricinde kayıt dışına erişemez, bize esnaflarımız erişemez, Faz-1, Faz-2’de bütünleşik sistemde olanlarımız dışındakiler erişemezler diye e-devletten bir sistem açtık Faz-3 altında ve orada herhangi bir siyasi mülahaza, herhangi bir şey gözetmeksiniz herkese başvuruya açtık. İstediğimiz sadece bir TC numarasıyla beraber başvurdular. Başvurular alındıktan sonra biz bunu kriterler çerçevesinde -kriterlerimizi de aşikâr ettik, hiçbir zaman saklamadık- gayet şeffaf bir şekilde evde memur olması, evde işçi olması yani sigortalı olup olmamasına baktıktan sonra bizim merkezî filtremizden geçen bütün başvuruları 1.003 tane sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfımızın ekranlarına düşürdük. Dolayısıyla bütün başvurular da merkezî anlamda ola ki herkese ulaşamayız, merkezden kontrol edemeyiz diye aynı zamanda bizim filtrelimizden geçtikten sonra vakıflarımızın ekranlarına düştü." ifadelerini kullandı.

BAŞVURU SAYFASI

Faz 3 pandemi sosyal destek başvurusu aşağıdaki sayfadan alınıyor.


SÜREÇ DEVAM EDİYOR YAZANLAR İÇİN AÇIKLAMA

Başvuru yapan ve başvuru sayfasında "SÜREÇ DEVAM EDİYOR" yazan vatandaşların ise bulundukları ilçenin SYDV'lerine müracaat etmesi gerekmektedir. 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google