Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Memur ve Emekli Maaş Zammı Ne Kadar Olacak?

Milyonlarca kişi memur ve emekli maaşlarına uygulanacak olan zam oranını merak ederken, bugün TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verileriyle birlikte uygulanacak zam oranı netleşmeye başladı. Açıklanan rakamlarla birlikte tüm detayları haberimizde paylaşıyoruz.

2020/06/03

Memur ve emekli maaşları

Memur ve emekli maaşlarına uygulanacak zamlarda en temel baz alınan göstergelerden bir tanesi enflasyon rakamlarıdır. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları baz alınarak maaş zammı hesaplaması yapılmaktadır. Bu bağlamda bir son dakika gelişmesi olarak Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mayıs ayı enflasyon verilerini açıkladı. Memur ve emeklilerin 6 aylık maaş zamlarında enflasyon artışı rakamlarının belirlendiği enflasyon 2020 yılının ilk 5 ayı için belli oldu. Haziran ayındaki rakamlarla birlikte memurların emeklileri ne kadar maaş artışı alacağı belli olacak.

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Ocak ayı yüzde 1.35, Şubat ayı yüzde 0,35,  Mart  yüzde 0,57, nisan ayında yüze 0,85 açıklanan rakamlar mayıs ayı için  yüzde 1,36 artış sağladı.

Memur ve emekliler  2020'nin Ocak ayı maaşın da yüze 4, ikinci maaş artışı olan Temmuz ayında yüzde 4 artış alacaklar şu anda yansıyacak olan enflasyon yüzde 0,56 oldu. Gözler Haziran ayının verilerinin açıklanması için Temmuz ayında. Türkiye İstatistik Kurumu tüketici fiyat endeksi mayıs ayı maaş artışı olduğu kadar kira artışını belirlenmesini sağlıyor. Sektörler bazında mayıs ayında en düşük artış haberleşme grubunda oldu. Eğlence ve kültür ulaştırma, Giyim ve ayakkabı artış olan en düşük sektörler arasında yer alırken; artışı en fazla olan gruplar alkollü içecekler ve tütün, çeşitli mal ve hizmetler ve yüzde 14,45 ile konut oldu.12 aylık ortalama TÜFE yüzde 12,10 artı kira zammı bekleyenler için haziran ayı kira artışı en fazla 12,10 olarak uygulanabilecek.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google