Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Bekçi Alımı Bekleyen Adaylara İyi Haber

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı Bekçi alımlarıyla ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Süleyman Soylu'dan gelen bekçi alımlarıyla ilgili açıklama sonrası konu TBMM'de gündeme getirildi. İşte bekçi alımıyla ilgili yaşanan tüm gelişmeler.

2020/06/03

Bekçi alımları

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı canlı yayın programında bekçi alımlarıyla ilgili 1000-1500 kişilik bir kadronun boşta olduğunu , hükümletin kadro ihdas etmesi durumunda daha fazla bekçi alımı yapabileceklerini söylemişti. Bakanın bu açıklamaları sonrası bekçi alımı bekleyen binlerce kişi acaba 2020 yılı içerisinde yeni bekçi alımları olacak mı? Sorusunu sormaya başladı. Süleyman Soylu'nun bekçi alımlarıyla ilgili yaptığı açıklamadan sonra TBMM 'de bekçilik kanun teklifi görüşmeleri devam ederken MHP  kanadından dikkat çeken bir açıklama geldi.

TBMM 'DE AÇIKLAMA GELDİ
Bu açıklama sonrası TBMM 'de söz alan Milliyetçi Hareket Partisi 27.dönem Gaziantep Milletvekili /TBMM İçişleri Komisyonu Başkan Vekili Sermet Atay, bekçi alımı yapılması gerektiğini söyledi.

 Sermet Atay açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"1995 yılı öncesinde göreve başlayarak hâlen aktif görevine devam eden 1.475 çarşı ve mahalle bekçisi bulunmaktadır. Emniyet teşkilatına 1995 yılından 2016 yılına kadar çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapılmamıştır. 2016 yılı ve sonrası yapılan alımlarla emniyet teşkilatına bugün itibarıyla 70’i kadın olmak üzere 26.791 çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapılmış olup hâlen aktif olarak 28.266 bekçimiz görev yapmaktadır. Çarşı ve mahalle bekçileri için devletimiz 29.892 kadro ihdas etmiş olup 2019/1 olarak ilan edilen asil ve yedek kazanan adayların belirlendiği ve istihdam süreci devam eden 8.242 çarşı ve mahalle bekçisinin 2020 yılı içerisinde görev yapacakları illere atamaları yapılmıştır. Hâlen 1.041 çarşı ve mahalle bekçisinin işlemleri devam etmekte olup tamamlandığında sayıları 29.307 olması beklenmektedir."

MEZUNİYET DURUMU
"Göreve yeni başlayan bekçilerimizin yüzde 19,4’ü üniversite mezunu, ki bu sayı 5.480 kişiye tekabül etmektedir, yüzde 17,27’si -yani 4.845 kişi- yüksek okul mezunudur. Yüzde 59,8’lik -yani 16.911 kişilik- kısmı lise mezunu olup, yüzde 3,3’ü -yani 932 kişi- orta okul mezunu, çok az bir yüzdeyle binde 3’le ilkokul mezunu 98 kişi olmaktadır."

"BEKÇİ SAYISININ ARTTIRILMASI GEREKİYOR"
Atay açıklamasının sonunda "Devletimizin devamlılığı, asayişin ve güvenliğin tesisi, vatandaşımızın huzur ve selameti için atılan bu adımı destekliyor; Milliyetçi Hareket Partisi Grubu olarak bu kanunun Türkiye Cumhuriyeti devletimize, İçişleri Bakanlığımıza ve kolluk kuvvetlerimize hayırlara vesile olmasını; yeni göreve başlayacak ve görevdeki bekçilerimize ve cefakârca çalışan tüm güvenlik güçlerimize başarılar diliyoruz. Ve bir kez daha yineliyoruz, bekçilik kadrosunun mutlaka artırılması gerektiğini arz ediyoruz." dedi.

Bu açıklamaya bakacak olursak Cumhur ittifakının ortağı MHP , bekçi alımı için teklifini dile getirdi.

Bakan Soylu'nun da açıklaması sonrası bekçi alımı yapılması ihtimali kuvvetlendi.

BEKÇİLER VE BEKÇİ ALIMI İLANI BEKLEYENLER
Bekçiler ve bekçi alımı ilanı bekleyenlerle bilgi alış verişinde bulunmak için  TIKLAYIN

Bekçi alımıyla ilgili gelişmeleri yukarıda anlattık. Ancak ilan henüz yayınlanmış değil. Bekçi alımı ilanı yayınlandığı an isegir.net üzerinden tüm gelişmeleri sizlerle paylaşacağız.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google