Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

10 Bin TL Maaşla Çalışan Bulamıyor

Siirt'te tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan Hakim Gezen, 10.000 TL maaşla çalışacak çoban bulamadıklarını ifade etti. Gençlere bu işi yapmaları için çağrıda bulundu.

2020/06/02

10.000 TL maaşla çalışacak çoban

Son dönemlerde özellikle gençlerin köyden kente göçmelerinin hız kazanmasıyla birlikte artık gençlerin tarım ve hayvancılıkla uğraşmak istemediklerini ve bu nedenle köylerde hayvanları yaylalara götürüp otlatacak çoban bulamadıklarını söyleyen Hakim Gezen, 10.000 TL maaşla bile çalışacak insan bulamadıklarını iddia ediyor.

Zor bir meslek olduğu için bu işi yapacak kişi bulamadıklarını söyleyen sürü sahiplerinden Hakim Gezen  isimli şahıs, basın mensuplarına yaptığı açıklamada 6 ay boyunca hayvanları yaylada otlatacak kişi bulamadıklarını öne sürerek, "Yazın sıcaklar olduğu zaman yaylaya çıkıyoruz. Peynir, süt üretiyoruz. Yaklaşık bin tane hayvanlarımız var. Çoban tutuyoruz 10 bin TL veriyoruz gelen yok. O kadar zor bir meslek ki kimse gelmiyor. Gelen bir hafta kalıyor gidiyor o kadar zor bir meslek olduğu için. Herkes yapamıyor bu işi. Çok zor bir iş, bir meslek olsaydı bu işi bende yapmazdım. Başka çaremiz yok yani" diye konuştu.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google