Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Altın Tahmini Geldi: "O Tarihlerde Rekor Seviyede Olacak"

Son günlerde dalgalı bir seyirle hareket eden altın için flaş tahmin geldi. Yayımlanan tahminde, tarih de verilerek altın fiyatlarının rekor seviyelere geleceği bildirildi.

2020/06/11

Altın tahmini

Dünyayı etkisi altına alan Korona virüsü nedeniyle ekonomilerin küçülmesi ve yatırımcıların risk iştahının azalmasıyla birlikte güvenli liman olarak tabir edilen altına olan talebin artmasıyla birlikte, altında rekor seviyeler görülmüştü. Sonraki süreçte global anlamda virüsün kontrol altına alınmasıyla birlikte altın pozisyonlarının bir kısmı borsalara yönelmiş ve altında düşüş başlamıştı. Ancak dün açıklanan Fed faiz kararı sonrası altın fiyatlarında flaş hareketlilik başladı. Ons ve gram altın fiyatları kısa sürede tırmanışa geçti.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın 378,50'den işlem görüyor.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altın 615,50 TL 'den alınıp 621,40 TL 'ye satılıyor.

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Cumhuriyet altını alış fiyatı 2.450 TL. Satış fiyatı 2.474 TL.
Altın tahmini

FLAŞ ALTIN TAHMİNİ GELDİ

Altın yatırımcısının beklediği altın tahmini yayımlandı. ANZ Banking tarafından yapılan açıklamada altında son dönemlerdeki değişim yılın ikinci yarısında tersine döneceğini ve yılın ikinci döneminde altın fiyatlarının rekor seviyelere kadar geleceğine yer verildi.

Australia & New Zealand Banking Ltd. tarafından yayımlanan altın fiyatları değerlendirmesine göre altın, risk iştahındaki iyileşmenin güvenli varlıklar için olumsuz olmasına karşın yılın ikinci yarısında rekor seviyeye tırmanabilir.

ANZ emtia stratejistlerinden Daniel Hynes ve Soni Kumari, altın fiyatları ile ilgili bir değerlendirme raporu yayımladı. Yayımlanan raporda şu ifadelere yer verildi:

"Orta vadede yükseliş bekliyoruz. Normal büyümeye yönelik trende ilişkin piyasadaki güvene rağmen makro koşullar zorlayıcı. Merkez bankalarının bilançolarının genişlemesi azalma sinyali göstermiyor. Jeopolitik gerginlikler tırmanıyor. Bize göre değerli metallerde pozisyon artırmayı sürdüre yatırımcılar altın madeninin üzerinde oturuyor." ytd

Bloomberg HT'de yer alan analize göre, stratejistler yatırımcı talebinin güçlü kalmasının beklendiğini ve Asya piyasalarındaki zayıf fiziksel talebi gölgede bıraktığını belirtti.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google