Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

1000 TL Yardım Hakkında Açıklama: 4. Faz Olacak Mı?

Korona salgını sürecinde ihtiyaç sahibi vatandaşlar için devlet tarafından 1000 TL'lik pandemi destek başvurusu hakkında Çalışma Bakanlığı'ndan bir açıklama geldi. Açıklamada 3. faz başvuruların devam ettiği bildirilirken, milyonlarca kişinin merak ettiği 4. faz pandemi sosyal destek başvurusunun olup olmayacağı sorusunun da yanıtı verildi.

2020/06/10

Pandemi yardım

Devlet, Çin'in Wuhan kentinden tüm dünyaya yayılan ve ülkemizde de etkileri görülen korona virüsü sürecinde ihtiyaç sahibi milyonlarca vatandaşa 1000 TL'lik karşılıksız nakdi yardımda bulundu. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devlet eliyle yapılan yardımlar hakkında açıklama yaptı ve 5.5 milyon kişiye 1000'er TL 'lik karşılıksız ödemenin yapıldığını söyledi.

1. FAZ ÖDEMELERİ

1. faz destek ödemeleri kapsamında sosyal yardım almaya hak kazanan ihtiyaç sahibi vatandaşlara 1000 TL 'lik ödemeler yapıldı. Korona sonrası yapılan ilk ödemeler vatandaşlara teslim edildi ya da banka hesaplarına yatrıldı.

2. FAZ ÖDEMESİ

2. faz destek ödemesi kapsamında yine milyonlarca kişiye 1000 TL 'lik ödeme yapıldı. Bu ödemede ilk fazda ödeme alanlara destek verilmedi. Bu fazda da sosyal yardım alan vatandaşlara ödeme yapılmadı.

İlk iki faz ödemesinde de başvuru alınmadı. Mevcut sosyal yardım alan vatandaşlara destek ödemesi yapıldı.

3. FAZ ÖDEMESİ

3. faz ödemesi ise başvuruya göre yapıldı. Vatandaşlar e-devlet kapısı üzerinden başvurusunu yaptı. Başvuru sonrası uygun görülen vatandaşlara 1000 TL 'lik ödemeler yapıldı.

BAŞVURU DEVAM EDİYOR

3. faz kapsamında destek ödemeleri için başvurular devam ederken ödemeler de yapılmaya devam ediliyor. Başvuru yapmak , başvuru sonucunu sorgulamak isteyenlerin e-devlet üzerinden arama bölümüne "Pandemi destek" yazması ve karşılarına çıkan ekranda başvurusunu yapıp süreci takip etmesi gerekmektedir.

4. FAZ HAKKINDA AÇIKLAMA GELDİ

Yeni Akit tarafından aktarılan bilgiye göre Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 3. faz destek ödemelerinin devam ettiğini belirtirken 4. faz için bir çalışma olmadığını ifade etti.

YARDIMLARDAN HABERDAR OLUN

Devlet tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan yardımlardan haberdar olmak içi Sosyal Yardım Facebook grubumuza katılabilirsiniz. Facebook grubumuza katılmak için TIKLAYIN.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google