Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Ramazan Bayramı’nda 4 Günlük Yasak Kararı!

2020/05/14

Bayramda sokağa çıkma yasağı
Korona virüs salgını nedeni ile 14 Büyükşehir ve Zonguldak'ta sokağa çıkma yasağı bayramda da devam etmesi bekleniyor. Ramazan Bayramında 4 gün sokağa çıkma yasağı olacak.

Korona virüs ile mücadelede birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de sokağa çıkma kısıtlaması farklı günler dahilinde uygulanıyor. Bu noktada yaklaşan Ramazan Bayramı nedeni ile de en çok merak edilen konularda biri, bayramda sokağa çıkma kısıtlamasının olup olmayacağıdır. Konu ile ilgili son dakika gelen kulis haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verilen bilgiler doğrultusunda kurmaylar tarafından yapılan araştırmada vatandaşın da bayramda sokağa çıkma yasağını desteklediği ifade edilmiş olup tavsiyelerin dikkate alınması durumunda ise 23, 24, 25 ve 26 Mayıs 2020 tarihlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanması bekleniyor.

Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilim Kurulu toplantısının ardından kamera karşısına geçmiş ve alınan yeni önlemler ile uygulama kararlarını açıklamıştı. Yaptığı açıklamada ise bu hafta sonundan itibaren uygulamaya konacak 4 günlük sokağa çıkma yasağına yer vermişti. İlgili yasak 16 Mayıs 2020 tarihinde başlayacak olup 19 Mayıs 2020 saat 23.59’a kadar devam edecek. Bu kapsamda sokağa çıkma yasağının uygulandığı iller arasında büyükşehir statüsündeki Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Eskişehir, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak olmak üzere toplam 15 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Ekonomide V Modeli Hedefi

Hürriyet tarafından kaleme alınan haberde, ekonomik gelişmelerin de ele alındığı toplantıda Türkiye’nin diğer ülkelere göre durumu ele alınmış olup özellikle L, U, V gibi durumlar göz önüne alındığında Türkiye’nin bu süreçte V modeli olmayı hedeflediği ve bu sebeple de alınan kararların bu çerçevede olmasına özen gösteriliyor.

V modeli ise ekonomideki krizleri ifade etmekte olup en hızlı toparlanma modeli V harfi ile gösterilmektedir. Bu modelde bir düşüşün ardından hızlı bir toparlanma görülüğü ifade ediliyor
Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google