Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Otobüs Bilet Fiyatları İçin Tavan Ücretler Belirlendi

Kara yolları taşımacılığında uygulanacak tavan ve taban otobüs fiyatları için resmi gazetede bir karar açıklandı. Uygulama 31/7/2020 tarihine kadar geçerli olacak. Fiyat tarifesine göre bilet fiyatlarında düşme yaşanması bekleniyor. En ucuz ve en pahalı bilet fiyatı ne kadar?

2020/05/14

En son 2013 yılında güncellenen tarifede 101-115 Km arasında 13 Tl olan bilet taşıma ücreti 100 TL olacak. 116 ile 130 km arasında ise 14 TL'den 105 TL'ye çıkartıldı. Kara yollarında taşımacılık faaliyetleri yapan firmaların tebliğ kararından sonra tavan fiyattan fazla yolcu taşıyamayacak. özellikle son günlerde otobüs fiyatlarının aşırı pahalı olması nedeniyle şikayetlerin arttığı ifade ediliyor. Otobüsler kapasitesinin yarı oranında müşteri taşıyabiliyorlar. Buna bağlı olarak otobüs bilet fiyatlarında artış yaşandı.

Ankara ile İstanbul arasında 460 Km mesafe bulunuyor. Yeni tavan fiyat tarifesine göre en fazla bilet fiyatı 160 Tl olabilecek. Bilet fiyatlarına bakıldığında ortalama bilet fiyatı 200 Tl olarak alınabilmekteydi.


EN DÜŞÜK VE EN YÜKSEK OTOBÜS FİYATLARI BELLİ OLDU!

Yolcu taşımacılığı yağacak firmaların yetki belgelerinde belirlenecek taban fiyattan taşıma yapılabilecek. En fazla otobüs bileti ise açıklanan tebliğe göre uygulanacak. Fiyat tarifesi  31/7/2020 tarihine kadar uygulanacak.
Amaç
MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin amacı, Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen COVID-19 salgını nedeniyle uygulanan tedbirler sonucunda karayoluyla yurtiçi yolcu taşımacılığı yapan firmalarımızın üstlenmek zorunda kaldıkları ilave maliyetler dikkate alınarak, karayoluyla yurtiçi yolcu taşımacılığı alanında, 31/7/2020 tarihine kadar uygulanmak üzere taban ve Ek-1'de yer alan tavan ücret tarifesini belirlemektir.
Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google