Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

MEB 81 İlde Temizlik Personeli ve Güvenlik Görevlisi Alımı Yapacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesine temizlik ve güvenlik görevlisi alımları yapılacak. İşte detaylar...

2022/07/11

Milli Eğitim Bakanlığı, bünyesinde açık pozisyonları kapatmak için işçi alımları gerçekleştirecek. Yapılan son düzenleme ile birlikte TYP değil sözleşmeli personel alımı yapılacak. 

MEB kaynaklarından alınan bilgilere göre her sene TYP kapsamında yapılan personel alımlarında bu sene sözleşmeli personel alımı olarak yapacak. MEB tarafından daha önce yapılan açıklamada TYP personel alımlarının “Sivil Savunma Kanunu kapsamında meydana gelen afet, salgın, acil durum ve diğer mücbir sebep kararlarını müteakip veya bunlar beklenmeksizin meydana gelen sosyal kriz durumlarını aşmak için ihtiyaç görülmesi halinde kamusal hizmetleri desteklemek amacıyla programlar” ifadeleri ile yayımlandığı görüldü. 

YÖNETMELİK DEĞİŞTİ

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde daha önce TYP kapsamında yapılan personel alımlarının bu sene sözleşmeli personel olarak yapılacağı , önceki yıllarda her sene açılan TYP başvurularının artık açılmayacağı bildirildi. 

Bu konuda MEB'den henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak önümüzdeki Ağustos ayında söz konusu personel alımı için ilanın yayımlanması bekleniyor.

Kadın erkek adaylarla bilgi alışverişi için TIKLAYIN

GÜVENLİK VE TEMİZLİK PERSONELİ ALINACAK

Okullara güvenlik görevlisi ve temizlik personeli alımı yapılacak. Yapılacak alımlar daha önce mezuniyet şartı aranmadan en az okur yazar olan personeller arasından yapılmıştı. Ancak yeni alımın nasıl yapılacağı , hangi mezunlardan yapılacağı bilinmiyor. Sizce mezuniyet şartı ne olmalı? İlkokul mu lise mi olmalı? Aşağıdaki yorum kısmına yazabilirsiniz.

İlanın Ağustos ayının sonunda yayımlanması ve başvuruların başlaması bekleniyor.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google