Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Flaş Açıklama: "KYK Kredi Borcunuzu Ödemeyin!"

KYK borçları sosyal medyada gündem olunca Kemal Kılıçdaroğlu'ndan gençleri sevindiren açıklama geldi.

2022/07/11

KYK borçlarına işleyen faiz nedeniyle toplam borç ödemesinin büyük rakamlara ulaşması gündem yarattı. Konuyla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan son dakika açıklaması geldi. Yaptığı açıklamada CHP lideri, gençlere KYK borçlarını ödememeleri gerektiğini söyledi.

KYK BORÇLARI SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Yİ ÜFE ile hesaplanan KYK borçları sosyal medyada bugün gündem oldu. Enflasyona göre geri alınan KYK kredi borçlarında bazı öğrenciler, 41 bin lira olarak kullandıkları kredinin geri ödemesinin 150 bin liradan fazla olduğunu söyleyerek tepkisini dile getirdi. 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu,'nun alıntı yaptığı paylaşımda bir kişi, 41 bin lira borcunun geriye 152 bin lira olarak istendiğini söyleyerek tepkisini dile getirdi. Bu kişi, "Lisans eğitimi için aldığım 41 bin tl kredinin geri ödemesi! istenen bu miktar şaka olmalı" dedi. 

Kılıçdaroğlu ise bu paylaşımı alıntıları ve "Gençlere sesleniyorum: Faizli KYK borçlarını ödemeyin! Bir sene içinde iktidara geliyoruz; sözün ü verdiğim gibi, sizden sadece ana para talep edilecek, o da iş bulduğunuzda." dedi. 

KYK kredileriyle ilgili son dakika gelişmeleri takip etmek için TIKLAYIN

İşte o paylaşım:

KYK BORCU NASIL SORGULANIR?

KYK Kredi borçları internet üzerinden hesaplanıyor. E devlet kapısı üzerinden sorgulaması yapılan KYK kredi borçlarını aşağıdaki adımları izleyerek öğrenebilirsiniz.


Linke tıklayın. Açılan sayfada KİMLİĞİMİ ŞİMDİ DOĞRULA kısmına tıklayın. Daha sonra açılan ekranda e devlet şifreniz ve kimlik numaranızla giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranda KYK borcunuzu sorgulayabilirsiniz.

Peki sizin borcunuz ne kadar? Aşağıdaki yorum kısmına yazabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google