Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Devlet Kendi İşini Kuracaklara 12 Ay Geri Ödemesiz 250 Bin TL Verecek

Devletten kendi işini kurmak isteyenlere müjdeli haber. İlkokul, lise ve üniversite mezunlarına yönelik açıklanan desteğe ilişkin detaylar haberimizde

2022/07/10

Kendi işini kurmak isteyen en az ilkokul mezunlarına 12 ay geri ödemesiz 250 bin TL kredi verilecek. Başvurular başladı.

Halkbank tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada en az ilkokul mezunu olan kişilere , kendi işini kurması için 250 bin TL'ye kadar kredi desteği verileceği, söz konusu kredinin geri ödemesinin ise 1 yıl yapılmayacağı, 1 yıldan sonra geri ödemelerin başlayacağına yer verildi. Biz de isegir.net olarak bu yazımızda söz konusu kredinin detaylarına yer verdik.

KREDİ LİMİTİ 250 BİN LİRA, ŞEHİT YAKINI, GAZİ , GAZİ YAKINI VE ENGELLİYE 300 BİN LİRA

Halkbank tarafından kredi limiti ile ilgili yapılan açıklamada, "Kredi Limiti: 250.000 TL. Girişimcinin gazi, şehit/gazi yakını veya engelli olması durumunda kredi üst limiti 300.000 TL’dir. Bu limitin 250.000 TL’ye kadar olan kısmını Dijital Kredi Platformu aracılığıyla kullanabilir." ifadelerine yer verildi. 

Söz konusu kredinin 12 ay ana para geri ödemesi olmayacak. Konu ile ilgili yapılan açıklamada, "Kredi Türü ve Vadesi: Aylık eşit taksitli işletme kredisi şeklinde azami 12 ay anapara ödemesiz dönem olmak üzere toplam azami 60 ay vade uygulanabilecektir." denildi. 

BAŞVURU ŞARTLARI

Halkbank tarafından yapılan açıklamanın devamına baktığımızda kredi verilecek kişide aranan şartlara şu şekilde yer verildi:

"Bir iş fikrine dayalı olarak kendi işini kurmak isteyen/kurmuş olan, bu iş ile ilgili faaliyeti yürütme yeteneğine ve tecrübesine sahip olduğu kanaati edinilen girişimciler hedef kitlemizdir. Halk Girişimci Kredisi’nden;

En az ilkokul mezunu,
45 yaşını aşmamış olan girişimciler yararlanabilecektir.
Girişimcinin gazi, şehit/gazi yakını veya engelli olması durumunda yaş şartı 55 olarak uygulanacaktır. (45 yaşını aşmış girişimcilerin başvuruları yalnızca standart başvuru süreci -şube kanalı- ile alınabilecektir.)"

HANGİ İŞİ YAPACAK KİŞİLERE VERİLECEK?

Söz konusu kredi, kendi işini kurmak isteyenlere verilecek. Diyelim ki giyim sektöründe uzun yıllardır satış personeli olarak çalıştınız ve be sektörde artık kendi işinizi yapmak istiyorsunuz. Bu krediye başvuru yaparak alacağınız 250 bin lira destekle kendi  işyerinizi kurabilirsiniz.

Diyelim ki bir fırında çalışıyorsunuz ve ekmek pide konusuna hakimsiniz. Söz konusu krediye başvuru yaparak 250 bin liraya kadar destek alabiliyor ve kendi işinizi kurabiliyorsunuz.

Birkaç örnek daha vermemiz gerekirse; Diyelim ki bir tekstilde çalışıyorsunuz ve işi biliyorsunuz. Alacağınız kredi ile kendi tekstil atölyenizi açabileceksiniz.

Bir telefoncuda çalışıyorsunuz ve teknoloji ürünleri konusunda yeterli bilgiye sahipsiniz diyelim. Bu krediden faydalanarak kendi dükkanınızı açabileceksiniz.

Aşağıdaki yorum kısmından yapmak istediğiniz işi yazabilir, diğer vatandaşlarla bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz. Ya da aşağıdaki yorum kısmından aklınıza takılan soruları yazabilirsiniz.

BAŞVURU NASIL OLACAK?

Söz konusu krediye başvurular başladı. Başvuru yapmak isteyen vatandaşların , kurmayı planladıkları iş ile ile ilgili detaylı bir proje hazırlayarak Halkbank'a başvuru yapması gerekmektedir. Detaylı bir şekilde gelir gider tablosu, faaliyet alanı, masraflar ve diğer kalemlerin detaylı bir şekilde yer verildiği proje dosyası ile bankaya başvuru yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google