Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Almanya Türkiye’den İşçi Almaya Hazırlanıyor! Saat Başına Ücret Ödenecek!

Almanya tekrardan Türkiye'den işçi alacak. Detaylara yazıdan ulaşabilirsiniz.

2022/07/09

Almanya yeniden Türkiye'den işçi almaya hazırlanıyor.  Yaklaşık rakamlar belli olmaya başladı. Almanya’da çalışacak olan işçilerin saatlik ücretleri de netleşti. Uzun bir süredir Almanya havalimanında eleman eksikliği bulunuyordu. Yapılan açıklamada Almanya havalimanına türk işçi naklinin gerçekleşeceği söyleniyordu. Bunun için çalışacak Türk işçilere özel hızlı bir vize çıkarılacak. Yaklaşık 7.200 Türk işçi alınması bekleniyor. Saatlik çalışma üzerinden ücretler hesaba aktarılacak.

Son Başvuru Ne Zaman?

Almanya havalimanında personel sıkıntısı gittikçe büyüyor. The Pioneer ajansında sözcü olarak bulunan kişi Türkiye’den havalimanında çalışabilmek için özel personelin getirilmesine izin alındığını net bir şekilde doğruladı. Geçici olarak alınacak işçiler için 6 Kasım tarihi son başvuru olarak duyuruldu.

Hangi Pozisyonlarda Görev Alınacak?

Almanya’da işçi olarak çalıştırılacak olan kişilerin görev dağılımı da belli oldu. Bavul taşıma, check in bölgesinde hizmet sunulacak. Farklı bir ülkeden yapılacak başvurular kabul edilmeyecek. Vize işlemleri hızlandırılmış bir şekilde gerçekleşecek. Yaklaşık 3 hafta içerisinde tüm çalışmalar tamamlanmış olunacak.

İşçiler Ne Kadar Alacak?

Almanya’da görevlendirilecek olan personelin saatlik çalışma ücreti de belli oldu. En az 14 euro 25 cent olduğu söyleniyor. Ülkenin resmi çalışma saatleri dışında mesai zamanlarında ya da tatil günlerinde ek ödeme alınacak iş veren kişiye kalacağı yeri ayarlayacak.

Almanya Neden İşçi İhtiyacı Duydu?

Almanya’da işçi sıkıntısı yaşanmasındaki en büyük problem pandemi dönemi ile beraber başlamıştı. Alman ekonomi enstitüsü bir araştırma yapmış ve havalimanlarında işçi açığının oldukça fazla olduğunu ortaya koymuştu. Personel sıkıntısının giderilebilmesi için yurt dışından da eleman alınması gerektiğini karar verildi. Yaklaşık 7.200 personel yurt dışından Almanya’ya gelerek göreve başlayacak. Özellikle tatil sürecine denk gelen zamanlarda pek çok uçuş iptal edilmek zorunda kalıyor ya da kişiler saatlerce havaalanında beklemek durumunda kalıyor. Tüm bu süreci kontrollü bir şekilde yönetebilmek için böyle bir karar alındı.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google