Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

MEB TYP Yerine Kadrolu 50.000 Güvenlik ve Temizlik Personeli Alımı Yapacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), önümüzdeki dönemde TYP alımları yerine kendi bünyesinde kadrolu işçi alımları yapacak. Detaylar haberimizde.

2022/07/09

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2022 -2023 eğitim öğretim yılı itibarıyla değişen TYP personel alımları için yeni kadrolara atamalar da değişecek. Özellikle İŞKUR bünyesinde Toplum Yararına Programlar TYP ile güvenlik ve temizlik işçisi alımları artık MEB tarafından kendi bünyesinde yapılacak.

TYP alımlarında yönetmelik değişti

Türkiye İş Kurumu “İŞKUR” Toplum Yararına Programlar ile personel alımlarında önemli yönetmelik değişikliğine gidilmişti. Geçtiğimiz aylarda yapılan değişiklik sonucu artık MEB, valilikler, kaymakamlıkla ve belediyeler TYP personel alımı yapmayacak. TYP alımlarında alan daraltılmıştı. İŞte yapılan değişiklikle yeni TYP alımlarındaki son durum.

TYP personel alımları nasıl olacak?

İŞKUR bünyesinde yapılan TYP personel alımlarında alanın daraltılması ile artık personel atamaları farklı şekilde olacak. Yapılan düzenlemede “Sivil Savunma Kanunu kapsamında meydana gelen afet, salgın, acil durum ve diğer mücbir sebep kararlarını müteakip veya bunlar beklenmeksizin meydana gelen sosyal kriz durumlarını aşmak için ihtiyaç görülmesi halinde kamusal hizmetleri desteklemek amacıyla programlar” yapılabilecek. Dolayısıyla en büyük payı alan MEB artık kendi bünyesinde personel alımlarını gerçekleştirecek.

MEB 50 bin güvenlik ve temizlik personeli alımı

Milli Eğitim Bakanlığı her yıl TYP ile en az 50.000 yeni güvenlik görevlisi ve temizlik görevlisi alımı yapıyor. Önümüzdeki dönemden itibaren kendi bütçe koşulları çerçevesinde ve başvuruları kapsamında yeni kadrolar için süreç ve ilanlar başlayacak. Yeni düzenlemenin detayları ve MEB personel alımına dair gelişmeler oldukça isegir.net olarak sizleri bilgilendireceğiz.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google