Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Numan Kurtulmuş: Asgari Ücrete Temmuz'da % 40 Zam (5.954 TL)

Numan Kurtulmuş açıkladı: Temmuz ayında memur, işçi, emekli ve asgari ücretlilere zam geliyor.

2022/06/23

Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren zam açıklaması geldi. Kurtulmuş asgari ücrete en az % 40 zam sinyali verdi. Daha önce bu kadar net konuşulmayan asgari ücret Temmuz zammında rakamlar daha net gelmeye başladı. Memur ve emeklilere verilecek zam kadar asgari ücrette artış gelecektir açıklamasına dair önemli ayrıntılar şu şekildedir.


Asgari Ücrete Temmuz'da % 40 Zam

Temmuz’da asgari ücrete % 40 zam konusunda net konuşan Numan Kurtulmuş, 5.954 olacak asgari ücrete dair önemli ayrıntılar verdi.


Memur ve emekli zammı kadar asgari ücret artışı

Kurtulmuş açıklamasında Temmuz ayında işçi emeklileri de dahil olmak üzere memur ve emeklilere yapılacak % 40 oranındaki maaş artışı kadar da bir dokunuş gerçekleştirileceğini belirtti. Kurtulmuş açıklamasında vatandaşların gündeminde ne varsa, çarşı pazarda hangi konu konuşuluyorsa hükümetin de masasında bu konu yer almaktadır dedi.

Memur ve emekliler dahil olmak üzere enflasyon farklarının da üstüne konularak % 40 civarında bir artışın olacağı belirtildi.  Gerek asgari ücret gerek diğer tüm çalışanları için zam konusunda Temmuz ayında gerekli artışın yapılacağını ve tüm kesimler için şu an % 40’ın kesin olduğunu özellikle gündeme getirdi.

Çalışanlar en az 7.000 TL istiyor

Yaşanan enflasyondan dolayı en az 7.000 TL asgari ücret isteyen çalışanlar daha düşük ücret istemiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile tarafların bir araya geleceği ve çalışmaların sürdüğü belirtilmişti. Önümüzdeki günlerde açıklamaların daha da netleşeceği bekleniyor.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google