Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

İBB’nin Ucuz Kent Lokantası Açıldı! İşte Menü Fiyatı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni projesi Kent Restoranları dün itibariyle hizmet vermeye başladı. İşte restorandaki menü fiyatı...

2022/06/18

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara uygun fiyatlı yemek hizmeti sunabilmek için Kent Restoranları projesi başlattı. Düşük gelirli vatandaşların ve öğrencilerin faydalanması için açılan restoranda ilk gün menüsündeki düğün çorbası, güveç, pirinç pilavı, haydari ve sudan oluşan yiyecekler toplam 29 Türk lirasından satışa sunuldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesince (İBB) düşük gelirli vatandaşlar, öğrenciler ve esnafa yönelik açtığı “Kent Lokantası”nın birincisi Fatih’te hizmete girdi. Çapa’daki lokantanın açılış törenine katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, öğrenciler ile bir araya gelerek yemek servisi yaptı.

4 Çeşit Sağlıklı Ve Hijyenik Yemek 29 Lira

İmamoğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Kent Lokantası’nda 4 çeşit sağlıklı ve hijyenik yemeğin 29 liraya servis edileceğini söyledi. İlk gün menüsündeki düğün çorbası, güveç, pirinç pilavı, haydari ve su 29 Türk lirasından satışa sunuldu.

Sanayisi Yoğun Olan Noktalarda Da Açılacak

Yemeklerin İBB Sosyal Tesisleri’nde tüm hijyen kurallarına uyularak sağlıklı üretildiğini anlatan İmamoğlu, “Burada temel amacımız, gençlerimizin, öğrencilerimizin güvenilir ve hijyenik, ucuz gıdaya erişebilmelerini sağlamak. İlave olarak çalışan işçiler var. Özellikle İkitelli, Bağcılar, Sultanbeyli gibi sanayisi yoğun olan noktalarda, orada da onlara yakın alanlarda mekanlar üreteceğiz” dedi.

Lokantaların ikincisini Bağcılar’da açmaya hazırladıklarını ifade eden İmamoğlu, diğer noktalarla ilgili arayışların da süreceğini bildirdi.

Eleştirilere Cevap

İBB Başkanı İmamoğlu, bir basın mensubunun belediyenin lokanta açmasıyla ilgili yapılan eleştirilere yönelik sorusuna “Neticede burayı tercih edecek olan insanlar, bizim insanımız. Onların vicdanına, onların ihtiyacına, ihtiyaçlı olduğuna biz güveniyoruz ve inanıyoruz. Ben hatta şöyle söyleyeyim: Yarınlarda, henüz açıklamadık ama bazı iyi kalpli insanlarımızın, burada bazı öğrencilerimize destek sağlayıcı imkanlarını da düşünüyoruz. Yani belki de burada gelip yemeğini yiyecek. Gençlerimize haberi olmadan, o gün bir başkası onun yemeğini ısmarlamış olacak. Bunları da düşünüyoruz. Dolayısıyla biz, insanlarımıza güvenelim. Ben, lokantacılık yaptım. Ayıptır söylemesi, 9-10 tane mekanım oldu. Onun kısmeti ve ekmeği başkadır, böyle yerlerin kısmeti ve ekmeği başkadır” yanıtını verdi.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google