Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

E-Devlet'ten 500 TL Bayram Harçlığı Veriliyor Mu? Başvurular Nasıl Yapılıyor?

Bayramın yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar bayram harçlığının verilip verilmediğini araştırıyor. Konuya ilişkin tüm detaylar haberimizde.

2022/05/01

Ramazan Bayramı'nda vatandaşlar e-devlet üzerinden bayram harçlığı verilip verilmediğini araştırıyor. Hak sahipleri ile beraber emeklilere verilen bayram ikramiyeleri ödendi. Bunun ardından e-Devlet bayram harçlığı araştırmaları başladı. Peki bayram harçlığı başvuruları nerden ve nasıl yapılacak? E-devlet üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal destek portalı üzerinden bayram harçlığı olarak nitelendirilen sosyal destek ödemeleri için başvuruların nasıl yapılacağı merak ediliyor. Bakanlık tarafından farklı isimlerle verilen bu sosyal destek ödemeleri e-Devlet üzerinden verilen bayram harçlığı olarak öne sürülüyor. Bu noktada bayram harçlığı araştırmaları da hız kazanmış durumda.

DAR GELİRLİ VATANDAŞLARA ÖEME

Peki E devlet üzerinden 500 TL bayram harçlığı nasıl alınır? 500 TL bayram harçlı ne zaman veriliyor? Vatandaşlar tarafından araştırma yapılan konuların başında geliyor. Yıl başından bu yana bir çok vatandaş gelen zamlarla sarsıldı. Ancak bayram ikramiyeleri biraz olsun vatandaşa biraz nefes aldırdı. Emeklilere ve hak sahiplerine verilen bayram ikramiyelerine bu yıl zam beklendi ancak zam yapılmadı ve hesaplara 1.100 TL yatırıldı. Bunun yanı sıra devlet tarafından dar gelirli vatandaşlara 500 TL bayram harçlığının verilip verilmediği araştırılmaya başlandı. Aile Bakanlığı tarafından çeşitli yardımlar yapılıyor ve yeni başvuru yapılıp ödeme yapıldığında bayram üzeri ödeme yapıldığından bayram harçlığı olarak nitelendirilebiliyor.

BAYRAM HARÇLIĞI VERİLİYOR MU?

Peki böyle bir harçlık veriliyor mu? Ramazan Bayramı harçlığı verilecek mi? Ramazan Bayramının gelmesi ile beraber 500 TL bayram harçlığının verilip verilmediği araştırılıyor. E devlet açık kapı bayram harçlığı başvuru ekranı milyonların akınına uğradı. Merakla bekleyen vatandaşlar için bir açıklama yapıldı. Dar Gelirli ailelere umut olan Ramazan Bayramı harçlık uygulaması Açık Kapı üzerinden yapılmadığı belirtildi. Bu ödemeler için başvuruların Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı üzerinden yürütüldüğü ifade edildi. Vatandaşların başvurularını “https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti” web adresi üzerinden yapılabileceği ifade edildi.

e-Devlet Açık Kapı uygulaması üzerinden yapılan başvuruların İçişleri Bakanlığı talimatları gereği geçersiz olduğu biliniyor.

İKİ ADET 500 TL’LİK YARDIM ÖDEMESİ

Aile Bakanlığı tarafından güncel durumda iki adet 500 TL’lik yardım yapılıyor. Bu noktada Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı kapsamında Hanede sosyal güvencesi olan birey bulunmayan, 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan ve son resmi nikahlı eşini kaybetmiş kadınlara yönelik destek olduğu ve başvuru uygun bulunduğunda 500 TL ödeme yapıldığı ifade edildi.

Bunun yanı sıra Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı kapsamında da Vatani görevini yerine getirmekte olan askerlerimizin, sosyal güvencesi olmayan ve 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan ailelerinin askerlik görevi süresince desteklenmesi amacıyla yürütülen bu program ile yine 500 TL ödeme yapılıyor.

Bu ödemeler için başvuru yapıldığında ödemeler bayrama denk geldiğinde yapılan ödemelerin bayram harçlığı olarak nitelendirilebileceği vurgulandı.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google