Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

5.000-6.000 TL Maaşla Çalışacak Eleman Bulamıyorlar

Havaların ısınmasıyla birlikte turizm sezonu başladı. Özellikle kıyı kesimlerde 5-6 bin TL maaşlarla çalışacak personel konusunda sıkıntı yaşanıyor.

2022/05/07

Turizm sezonunun açılmasıyla birlikte sektörde çalışacak çok sayıda personel aranıyor. Turist yoğunluğunun fazla olduğu otel, cafe ve restoranlarda çalışacak personellere asgari ücretten daha yüksek maaş verilirken, buralarda çalışacak personel bulunmakta zorluk çekildiği belirtildi.

Birçok kişi turizm bölgelerine gitti

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte ve Turizm sezonun açılmasıyla birlikte birçok kişi Antalya ve Muğla başta olmak üzere turizm bölgelerine çalışmaya gitti. Turizm bölgelerinde daha yüksek maaş aldıkları için hali hazırdaki birçok ilden turizm bölgelerine giden ara elemanlar kafe ve restoranlarda personel ihtiyacına yol açtı.

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Adana Şube Başkanı Biral Serttaş yaz sezonunun gelmesiyle kalifiye elemanların turizm bölgelerine gittiğini ve buradaki işletmelerin de zor durumda kaldığını belirtti. Özellikle Adana'da bu sorunun yaşandığını, bu yıl daha da erken başladığı ifade edildi. Pandemi sonrası tatillerin bu yıl erken başladığını ve Turizm sezonunun açılmasıyla da eleman ihtiyacının daha da arttığı belirtildi.

Asgari ücretten fazla maaş veriliyor

Kentte yetişen elemanların Turizm sektörüne katıldığı belirtildi. Asgari ücretten çok fazla maaş verilmesine rağmen eleman bulunamadığı ifade edildi. Turizm sezonunun açılmasının işletmeler için sıkıntı olduğu söylendi. Elemanların burada yetiştiği, tam da usta aşamasına gelince turizm sektörüne kaptırıldığı ifade edildi. 5-6 aylık çalışma olan yerlere yüksek maaş vererek kaptırıldığı ifade edildi.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google