Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

SGK 550 Personel Alımı Başladı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yayınladığı ilan ile bünyesine 550 personel alımı yapacak. Yayınlanan ilana ilişkin tüm detaylar haberimizde.

2022/03/18

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), lise ve ön lisans mezunları için personel alımı ilanını kamuoyuna duyurdu. Yapılacak olan alımlarda kontenjan 500 olarak belirlendi. Alım yapılacak pozisyonları ve başvuru şartlarını sizlerle paylaşıyoruz.

GENEL BİLGİLER, TEMEL İLKE VE KURALLAR

1.1 Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığının sözleşmeli pozisyonlarına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası kapsamında istihdam edilmek üzere yerleştirme yapılacaktır. Bu kılavuz, sözleşmeli pozisyonları, bunlar için aranan nitelikler ile kontenjanlarını kapsamaktadır.

1.2 Adayların, bu kılavuzda ön lisans düzeyinde ilan edilen sözleşmeli pozisyonları tercih edebilmeleri için 25 Ekim 2020 tarihinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavına (2020-KPSS Ön Lisans) ve ortaöğretim düzeyinde ilan edilen sözleşmeli pozisyonları tercih edebilmeleri için 22 Kasım 2020 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavına (2020-KPSS Ortaöğretim) girmiş ve ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir.

Tercih işlemlerinde ön lisans düzeyindeki pozisyonlar için 2020-KPSS Ön Lisans sınav sonuçları kullanılacaktır. Ortaöğretim düzeyindeki pozisyonlar için ise 2020-KPSS Ortaöğretim sınav sonuçları kullanılacaktır.

1.3 Yerleştirme işlemlerinde, ortaöğretim mezunları için KPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 puanı kullanılacaktır. Adaylar sınava girdikleri öğrenim düzeyindeki pozisyonlardan tercih yapmak zorundadır.

Sınava girilen öğrenim düzeyinden mezun olamama ya da sınava girdikten sonra daha üst öğrenim düzeyinde diploma almış olmak gibi nedenlerle sınava girilen öğrenim düzeyinde değişiklik yapılması mümkün değildir.

1.4 Adayların verdikleri beyanlarının sorumluluğu kendilerine aittir. Yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunan adaylar, yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybedeceklerdir.

Genel bilgiler için tıklayın

Nitelikler için tıklayın

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google