Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Maske Nerelerde Serbest Olacak? Toplu Taşımada Maske Takılacak Mı?

Maske takma zorunluluğu nerelerde kaldırıldı? Maske takmak nerelerde serbest olacak? Detaylar haberimizde...

2022/03/02

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası yeni kararları açıkladı. Bakanın açıklamalarında en dikkat çeken konu maske takma zorunluluğunun kaldırılması oldu.

Bakan Koca,  "Artık açık havada maske kullanmak zorunda değiliz" dedi, kapalı alanlarda da havalandırma iyiyse maskelerin çıkarılabileceğini söyledi. Bakan Koca, "Mesafenin korunmadığı kapalı alanlarda, uçak, otobüs, tiyatro, sinema, sağlık kuruluşları ve okulların kapalı alanlarında maskeleri kullanmaya devam ediyoruz." dedi.

Bakan Koca, "Yeni dönemde HES kodu uygulaması kaldırıldı. Hiçbir kurum ve kuruluşa girişte HES kodu kontrolü yapılmayacak" dedi.

Eğitim öğretimle ilgili Bakan Koca, "Okullarda iki Kovid-19 vakası çıkması halinde 'sınıfların kapatılması' şeklindeki uygulamaya artık gerek görülmemektedir." ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, "TURKOVAC aşısını gelecek haftadan itibaren aile hekimleri dahil bütün sağlık kuruluşlarımızda başlatmak istiyoruz." dedi.

"4. doz bıontech aşısı yapılacak mı?" sorusuna Bakan Koca, " Şu anda bir karar yok, riskli kişiler için olabilir" cevabını verdi.

TOPLU TAŞIMADA MASKE TAKILACAK MI?

"Özellikle mesafenin korunmadığı kapalı alanlarda; yani mesafe korunamıyorsa uçak, otobüs, tiyatro, sinema gibi sağlık kuruluşları gibi alanlarda, okulların kapalı alanlarında maskeleri kullanmaya devam ediyoruz. Bunun dışında kapalı alan olup, mesafe korunabiliyor ise o durumda maskeyi takmanın şart olmadığını söylüyoruz. Maske hayatımızdan çıktı mı? Hayatımızdan çıkmadı; ama maskeyi nerede gerekiyorsa, gerekli olan ortamda özellikle büyüklerimizi riskli olanları korumak adına yanımızda taşımak gerektiğini söylüyoruz.

Kapalı alanlarla ilgili hem uçak hem otobüs hem servis gibi, sinema, tiyatro, sağlık kuruluşları, okulların kapalı alanları gibi mesafenin korunamadığı yerlerde maske kullanmak elbette zorunludur."


MASKE KULLANIMI NE KADAR SÜRECEK?

"Maske pandemi dönemi bittikten sonra hayatımızda yeri olacak mı? Biz maskenin faydasını gördük. Pandemi sonrası dönemde de bundan böyle herhangi grip, nezle, Covid veya üst solunum enfeksiyonu geçiren vatandaşımız,bir başkasına bulaştırmamak için normal hayatımızda artık maskenin taşınmaması gerektiğini biliyoruz. Bunu böyle kabul etmemiz gerektiği kanaatindeyim."

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google