Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Erdoğan Talimatı Verdi! Ramazan’da Vatandaşa Ucuza Satılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan hane halkının cebini rahatlatacak talimat geldi. Erdoğan'ın talimatına göre o ürün ramazanda vatandaşa ucuza satılacak.

2022/03/27

Geçtiğimiz günlerde kırmızı et fiyatlarına yapılan yüzde 48’lik zam kararı sonrasında Erdoğan’dan açıklama geldi. Tokat’ta çiftçiler ile bir araya gelen Erdoğan, vatandaşların Ramazan ayında ucuz et yiyebilmesi için talimat verdi. Ucuz eti vatandaşlara sunacaklarını söyleyen Erdoğan, “En uygun imkanlarla vatandaşımızdan biz bu hayvanları alırız, süratle de Tarım Kredi olarak bunları piyasaya süreriz. Ramazanımızda istiyoruz ki ucuz fiyatla vatandaşımıza Et Süt Kurumu’nda falan eti, kıymayı, kuşbaşını verelim” dedi.

Et ve Süt Kurumu geçtiğimiz günlerde kırmızı et fiyatlarına yüzde 48, beyaz et fiyatlarına ise yüzde 18 oranında zam yaptı. Buna göre kıymanın fiyatı 56 TL’den 83 TL’ye kuşbaşının kilosu 62,5 TL’den 92 TL’ye çıktı. Vatandaşlar bu duruma günden güne artan bir tepki ile cevap verince Tarım ve Orman Bakanlığı yaptığı açıklamasında Et ve Süt Kurumu’nun fiyatlarının piyasadaki et fiyatlarını etkilemeyeceğini söyledi.

URUGUAY’DAN HAYVAN GETİRMEYE NE GEREK VAR?

Bugün Tokat ziyaretinde çiftçiler ile bir araya gelen Erdoğan, kırmızı et fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin et hayvancılığı için hayvan arayışı olduğunu söyleyen Erdoğan, “Hayvanlarınızı hemen alır. Şu anda Uruguay’dan hayvan getirmeye çalışıyoruz. Hâlbuki burada var” dedi.

ERDOĞAN TALİMATI VERDİ

Ucuz et için talimatı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine ş u şekilde devam etti:

“Uygun fiyatla, Vahit Bey bu konularda güvenilir bir dava arkadaşımdır. Hiçbir zaman vatandaşımızı dara düşürmez. En uygun imkanlarla vatandaşımızdan biz bu hayvanları alırız, süratle de Tarım Kredi olarak bunları piyasaya süreriz. Ramazan geldi, ramazanımızda da istiyoruz ki ucuz fiyatla vatandaşımıza Et Süt Kurumunda falan eti, kıymayı, kuşbaşını verelim”

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google