Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Amazon Türkiye'de 1000 Personel Alımı Yapacak

Dünyaca ünlü e-ticaret devi Amazon, Türkiye'de kuracağı lojistik üssü için 1000 personel istihdam edecek.

2022/03/24

Dünyanın en ünlü e-ticaret sitesi Amazon, Türkiye'de yatırım kararı aldı. Şirketten yapılan açıklamada Amazon 2022’de Türkiye’de ilk lojistik üssünü kuruyor. Bu üs İstanbul Tuzla’da hizmet verecek. Üssün bu yılın sonbaharında hizmete gireceği ifade ediliyor.

Yapılan açıklamada, lojistik üssü için mühendislik, insan kaynakları, muhasebe, operasyon ve bilgi işlem gibi merkez fonksiyonları için işe alım süreçlerinin başlatıldığı, müşteri hizmetleri ve lojistik ekipleri için alımlar ise önümüzdeki aylarda başlayacağı belirtildi.

100 milyon doların üzerinde yatırımla yapılacak lojistik üssü için çalışmalara başlandı.

Amazon Avrupa Operasyonlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Stefano Perego ciddi olanaklarla 1000'i aşkın yeni iş fırsatı için çabaladıklarını belirtti "İşe alım süreçlerinde değişen tecrübe ve eğitim geçmişlerine sahip adaylar için çeşitlilik ve kapsayıcılık anlayışı ile kariyer fırsatları sunuyoruz." İfadelerine yer verdi.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, "Sahip olduğumuz bu değer önerisi ile AR-GE, tasarım, üretim, lojistik, eğitim ve yönetim gibi birçok alanda uluslararası yatırımcıların faaliyetleri için bölgesel bir merkez olma özelliği taşıyoruz. Amazon'un Türkiye'deki ilk lojistik üssü olacak, sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşümü önceliklendiren ve istihdam oluşturan yatırım kararı da bu söylemlerimizin somut bir örneği oldu. Bu yatırım, Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde sürekli gelişen lojistik altyapımızın son yıllarda büyük ivme kat eden e-ticaret sektörümüzün iç pazarda ve ihracat pazarlarında daha da güçlenmesi için oldukça önemli. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi olarak sürecin en başından beri takip ettiğimiz ve Amazon ekibi ile hem sahada hem de bürokratik süreçlerde yakından çalışarak destek olduğumuz bu yatırım kararını bugün kamuoyu ile paylaşmanın memnuniyeti içerisindeyiz. Ülkemize güvenip yatırım yapan Amazon ekibine şükranlarımızı sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google