Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

E-Devlet'ten Başvurular Başladı: Herkese 1.611 TL Para Veriliyor

2022 yılında 1.611 TL olarak güncellenen yardım için başvurular E-Devletten alınmaya devam ediyor. Detaylar haberimizde.

2022/02/26

Geçim sıkıntısı çeken ve destek ödemesi bekleyen yüz binlerce kişi için duyuru yayımlanırken ekonomi paketi olarak vatandaşlar tarafından değerlendirilen bu ödemelerin başladığı ve yeni zamlardan olumlu yönde nasibini aldığı ifade edildi. Destek ödemelerinin hesaplara aktarıldığı belirtilirken bu ödeme tutarının 1611 TL olduğu paylaşıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, SED ödemeleri hakkında bir açıklama yaptı ve 1611 TL olan SED ödemelerinin hesaplara geçtiğini ifade etti.

BAKAN YANIK’IN AÇIKLAMALARI

Açıklamalarında “İhtiyaç sahibi ailelerimizin çocukları için bu ay toplam 236 milyon lira Sosyal ve Ekonomik Destek ödüyoruz. SED, ailelere çocuklarının okul masrafları ve diğer gereksinimlerini karşılamaları amacıyla ödenmektedir.” ifadelerine yer veren Bakan Yanık, “SED hizmetimiz ile ihtiyaç sahibi ailelerimizi desteklemeyi, aile bütünlüğünü korumayı hedefliyoruz. Ekonomik nedenlerle aile bireylerinin birbirinden kopmasını önleyerek, çocuklarımızın sağlıklı büyümeleri için hem maddi hem de manevi destek sunuyoruz. SED ödemesinden yararlanan çocuklarımız için birçok etkinlik düzenleyerek, maddi desteğin yanı sıra çocuklarımızın sosyal ve kültürel gelişimlerine de ortam sağlıyoruz.” dedi.

PSİKO SOSYAL DESTEK

SED hizmetinden 144 bin çocuğun yararlandığını belirten Bakan Yanık açıklamalarının devamında geçen ay her bir çocuk için ödenen ortalama miktarın 1259 liradan 1611 liraya yükseltildiğini belirterek yoksul ve muhtaç ailelerin çocuklarının kendi kendilerine bakabilecek seviyeye gelene dek ailelere yapılan ekonomik desteği ve psiko-sosyal destek olduğunu vurguladı.

Tüm bunların yanı sıra geçici ekonomik yılda bir ya da iki sefer yapılırken, süreli ekonomik destek ise belirli bir süre için her ay yapıldığı belirtildi ve çocukların ilköğretim, lise ve üniversite eğitimlerini aksatmamaları, beslenme, sağlık vb. asgari ihtiyaçlarının karşılanması adına yapılıyor.

BAŞVURU ADRESİ

Bununla beraber vatandaşlar bu SED destek ödemelerinden yararlanmak için e-Devlet üzerinden başvuru yapabilirler. Başvurular yapıldıktan sonra başvurunun uygun bulunması durumunda ödemelerin yapılacağı ifade edildi. SED ödemeleri için başvuru yapacak olan vatandaşlar başvurularını “https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru” web adresinden yapabilirler.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google