Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

PTT 2022 Personel Alımı Ne Zaman? Kontenjan ve Şartlar Nedir?

Binlerce aday PTT personel alımlarının yayınlanmasını beklerken konuyla ilgili internette çok fazla bilgi kirliliği mevcut. İşte son gelişmeler...

2022/02/25

PTT personel alımları yayınlandığı dönemlerde binlerce adayın başvurmasıyla birlikte kamu oyunda gündem oluyor. Medyanın da yaptığı haberler ile gündeme gelen PTT Personel Alımı beklentisi 2022 yılında zirveye ulaştı. Tüm Türkiye geneli beklenenler arasında ilk sırada olan PTT 2022 yılı Personel alımı yapması bekleniyor.

İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere PTT Personel Alımı ilanı hakkında detayları aktaracağız. Bu haberimizde sizlere...

PTT Personel Alımı Haberleri Doğru Mu?

Medyanın uzun yıllardır devamlı olarak neredeyse her gün alım varmış gibi gündeme getirmeleri gerçekten çok saçma. Neredeyse tüm haber siteleri her gün yeni haberler yazarak vatandaşın duygularını sömürmeye devam ediyor. Özellikle kontenjan sayısını da belirtmeleri gerçekten çok komik.

PTT Personel Alımında Gerçek Nedir?

PTT en son personel alımını 2018 yılında gerçekleştirmişti ve kontenjan sayısı 5000 di. 2018 yılından sonra sadece resmi gazetede PTT KPSS Yönetmeliği duyuruldu ve bunun dışında Personel Alımı yapılacağı açıklaması yapılmadı. İhtiyaca göre alım yapılacağı bildirilmişti ve bunun dışında PTT'den herhangi bir açıklama veya Kontenjan sayısı yayımlanmadı. Yani PTT 15 bin personel alımı , 55 Bin Personel Alımı haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. LÜTFEN İTİMAT ETMEYİNİZ.

PTT 2022 Yılı Personel Alımı Yapacak Mı?

Herkes tarafından merak edilen tek soru PTT 2022 yılı personel Alımı yapacak mı oldu. Bu kapsamda 2022 yılının en çok aranan ilanı unvanını alan PTT yeni personel alacak mı?

PTT Personel alımı ilanı için henüz herhangi bir açıklamada bulunmadı. En son 2018 yılında 5 bin kişilik kontenjan ile personel alımı yapan PTT son 4 yılda açtığı yeni şubelere personel alabilir. İşin Olsa ekibi olarak edindiğimiz bilgiye göre PTT 2022 yılı içerisinde alım yapacağı yönünde.

Kendi bünyesinde işten çıkan, Emekli olan ve çeşitli nedenlerle işten ayrılanlar ile yeni açılan şube ve Başmüdürlüğü Emrinde görevlendirmek üzere Personel Alımı yapılacak. Ancak kontenjan sayısı henüz belirtilmemiştir. Tahmini olarak 5 bin ile 10 bin kişilik bir istihdam müjdesi bekleniyor.


PTT Personel Alımı İlanı Ne Zaman Yayımlanır?

PTT geçtiğimiz dönemlerde yapılan alımlara baktığımızda ilan genellikle Nisan Mayıs ve Haziran aylarında yayımlanmıştır. En son yıl önce personel istihdamı yapan PTT 2022 yılı için de Mayıs ayı içerisinde ilanın yayımlanması bekleniyor.

Başvuru Genel Şartları Ne Olacak?

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Başka kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak,
  • Yurtiçi veya Yurtdışı görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık şartı olmadan,
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak,
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Daha önce çalıştıkları kamu kurum veya kuruluşlarından disiplin cezası ile işten çıkarılmış olmamak,

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google