Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Elektrik Faturası Desteği Nasıl Alınır? Kimler Faydalanabiliyor?

Milyonlarca vatandaş elektrik faturası yardımının nasıl alındığının yanıtını arıyor. İşte elektrik faturası desteği hakkındaki detaylar.

2022/01/21

Elektrik faturalarına yeni yılda gelen zamla birlikte faturasını ödemekte zorlanan, geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlar elektrik faturası desteğini araştırmaya başladı. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sağlanan elektrik tüketim desteği detaylarını paylaştı. Geçtiğimiz yıl 137,33 TL olarak belirlenen fatura yardımı bu sene için 206 lira olarak açıklanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da duyurduğu elektrik tüketim desteğinden kimler faydalanabilir, başvuru şartları neler?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, destekle ilgili olarak, ''Elektrik tüketim desteği programı kapsamında 2.1 milyon haneye toplamda 6.4 milyar lira kaynak tahsis edilmiştir. Bu programın kapsamına kronik hastalığı sebebiyle cihaz kullanan elektriğe erişiminde sıkıntı yaşamasını engelleyecek şekilde değiştiriyoruz. Böylece 20 bin aileyi daha elektrik desteği kapsamına alıyoruz.'' demişti.

ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİ NEDİR, BAŞVURU BAŞLADI MI? 

Düzenli sosyal yardım programlarından faydalanan ihtiyaç sahibi haneleri kapsayan bir yardım programıdır. Elektrik desteği için herhangi bir kuruma başvuru yapılmasına gerek olmayıp; hak sahiplerinin Kimlik Kartı ve elektrik faturası ile PTT şubesine gitmesi yeterlidir. 

ELEKTİRK DESTEĞİ DESTEĞİ NE KADAR? 

2022 yılı için yardımın üst limiti 206 liraya belirtilmişti.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google