Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Cumhurbaşkanı Erdoğan Talimat Verdi! Emekli Maaşlarına Dev Zam

Asgari ücretin 4.250 TL olarak belirlenmesinin ardından gözler emekli maaşına çevrildi.

2021/12/19

Asgari ücretin 2022 yılı için 4250 TL olarak açıklanmasının ardından gözler emekli maaşlarına yapılacak zamma çevrildi. Emekli maaşıyla alakalı kulislerden çok önemli bilgiler gelmeye başladı. Konuya ilişkin AK Parti çevrelerinde 2022 emekli maaşlarının da asgari ücrete yaklaştırılması gerektiği Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın enflasyon farkına ek olarak yüzde 25 zam talimatı verdiği bunun da yaklaşık yüzde 40’ı bulan zam olabileceği gündeme geliyor.


ASGARİ ÜCRETE DEV ZAM

Asgari ücret zammının ardından 2022 yılı emekli maaşları konuşulmaya başlandı. Milyonlarca emekli işçiye yapılan yüzde 50’lik zam sonrası, bir beklentiye girdi. AK Parti kulislerinde konuşulan iddialara göre vekiller, emeklilere de asgari ücret zam yapılması gerektiğini söylüyor.


EMEKLİ MAAŞLARINA YÜZDE 40 ZAM

AK Parti kulislerinde de gündem emekliler. Parti içerisinde konuşanlara göre, emekli zammı için enflasyon + yüzde 25’lik zamdan bahsediliyor. Buda yüzde 35-40 arasında artış anlamına geliyor. Kulislerdeki bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli maaşları için talimat verdi. Bu talimat kapsamında şu anda zam oranının enflasyon+ yüzde 25 olduğu ileri sürüldü.


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TALİMAT VERDİ

CNN Türk’ün haberine göre; üzerinde çalışılan iki ayrı formül bulunuyor. Emekli maaşlarına yıllık bazda asgari ücret ya da yüzde 40’lar düzeyinde bir zam yapılması gündemde. SGK ve özellikle de Bağ-Kur emeklileri arasında asgari ücretin yarısından az maaş alan bir grup bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki günlerde yaptığı açıklamada asgari ücrette yüzde 50 artışa gidildiğini belirtmişti. Asgari ücretin 4 bin 253 TL olmasının ardından emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacağı da merak konusu oldu. Kulislere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarına yönelik büyük bir zam talimatı verdi.


ZAM FORMÜLLERİ

Birinci formül ile düşük maaş alan emeklilere seyyanen yapılacak zam ile maaşların belli bir düzeye çekilmesi. Üzerinde durulan ikinci formül ise emeklilere asgari ücret kadar ya da buna yakın bir zam verilmesi. Bu konudaki alt rakam ise SGK ve Bağ-Kur emeklilerine yıllık yüzde 40’lar civarında zam olması. Şu anda üzerinde durulan hesaplamalar SGK ve Bağ-Kur emeklisine enflasyon + yüzde 25 zam şekilde yapılıyor. Bu da yüzde 40’lar civarında artış anlamına geliyor.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google