Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Erdoğan Duyurdu: Dolara Alternatif Yeni Yatırım Aracı

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrası ekonomiye ilişkin yeni uygulamaları kamuoyuna duyurdu. İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları.

2021/12/20

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ekonomiye ilişkin yeni tedbirleri kabine toplantısı sonrası duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan döviz, emekli zammı, memur zammı ve 3600 ek gösterge ile ilgili açıklamalarda bulunarak, "Tasarruflar değerlendirirken kurdaki yükselişten kaynaklanan kaygılarını gidermek isteyen vatandaşlarımıza yeni bir finansal alternatif sunuyoruz. Bundan sonra hiçbir vatandaşımızın 'kur daha yüksek olacak' diye mevduatını Türk lirasından dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak. Döviz kurundaki dalgalanma sebebiyle fiyat vermekte zorlanan ihracatçı firmalarımıza doğrudan Merkez Bankası aracılığıyla ileri vadeli kur rakamı verilecek. Dolardaki artış TL mevduatlarına yansıtılacak. Kur getirisi mevduat kazancının altında kalırsa aradaki fark doğrudan vatandaşımıza ödenecek." ifadelerini kullandı.

"BU YIL BÜYÜME RAKAMI ÇİFT HANELİ OLACAK"

Bütçede tarımsal desteklere 26 milyar lira, yatırım harcamalarına 148 milyar lira kaynak ayrıldı. Bir kez daha 2022 bütçesinin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

Küresel finans krizinin etkisiyle 2019'da yaşadığımız küçülme dışında tüm yıllarda başarılara imza attık. 2021'i de çift haneli rakamlara dayanan büyüme ile kapatacağız. İstihdamımızı 29 milyona yükselttik.

BAKANLARIMIZ HAREKETE GEÇTİ'

Finans hareketlerinin, fahiş fiyat artışlarının yol açtığı sıkıntılar elbette hepimizin canını yakıyor. Bu konjonktürel sıkıntılara başa çıkabilecek iradeye sahibiz. Hükümet olarak gereken adımları atıyoruz. Stokçuluk, fahiş fiyatla günlük hayatı zorlaştıranlar hakkında bakanlıklar ve ilgili kurumlarımız harekete geçmişlerdir."

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google