Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Asgari Ücret Ne Zaman Belli Olacak? Bakan Tarih Verdi

Milyonlarca vatandaşın gözü yeni asgari ücrette. Peki asgari ücret ne zaman belli olacak?

2021/11/25

Milyonlarca çalışan asgari ücretin ne kadar olacağını merak ederken, Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretin belli olacağı tarihle alakalı açıklamada bulundu. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan “Kamu işçileri ve memurlarının ücretlerindeki artışlarla başlattığımız çalışanlarımızı fiyat artışlarına karşı koruma politikamızı asgari ücretle de sürdüreceğiz.” derken 2002-2021 yılları arasında asgari ücrete sadece 3 sene enflasyondan daha düşük zam yapılmasından dolayı asgari ücret zammı için yüzde 20’nin üzerinden olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın ilk 10-15 günde görüşmeleri sonlandırma ve 1 ay beklememe çağrısının sorulması üzerine, “Ben de ilk haftada bitirme kararındayım” dedi.

İlk resmi görüşmenin 1 Aralık’ta yapılacağını belirten Bilgin, asgari ücretten gelir vergisinin alınmaması gibi bir formülün masada olup olmadığının sorulması üzerine de “Onu şimdi açıklamıyorum. Tabii biz çalışıyoruz, her ihtimali alternatifleri çalışıyoruz” dedi.

‘ÇARŞAMBA GÜNÜ NETLEŞİR'

Bilgin, asgari ücrette işverene sağlanan 75 liralık destek anımsatılarak, bu dönemde nasıl bir yol izleneceğinin sorulması üzerine de “O daha önce Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği bir karardı. Uygulandı ve bitti. İşverene destek vermeyeceğiz, işçilerimize destek vereceğiz” dedi.

Bilgin, işçiye verilecek desteğin nereden karşılanacağına ilişkin soruya da “Onu bilmiyorum, nereden verirsek. Doğrudan doğruya belirleyeceğimiz rakamın seviyesine göre, miktarına göre. Bütçeden aktarılan veya başka bir şekilde” diye konuştu.

Ayrıca asgari ücretin tespiti için yapılan anket sonuçlarının çarşamba günü sonuçlanacağını belirten Bilgin, “Önce Cumhurbaşkanı'mızla paylaşacağım. Muhtemelen bir sonraki kabinede araştırmanın sonuçlarını takdim ederim” ifadelerine yer verdi.

VERGİ ALINMAMASI MASADA

Bilgin, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın ilk 10-15 günde görüşmeleri sonlandırma ve 1 ay beklememe çağrısının sorulması üzerine, “Ben de ilk haftada bitirme kararındayım” dedi.

İlk resmi görüşmenin 1 Aralık'ta yapılacağını belirten Bilgin, asgari ücretten gelir vergisinin alınmaması gibi bir formülün masada olup olmadığının sorulması üzerine de “Onu şimdi açıklamıyorum. Tabii biz çalışıyoruz, her ihtimali alternatifleri çalışıyoruz” dedi.

DİSK ASGARİ ÜCRET TALEBİNİ AÇIKLADI

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve DİSK Yönetim Kurulu üyeleri, Ankara'daki DİSK Genel-İş Genel Merkezi'nde 2022 asgari ücretine dair görüş, öneri ve taleplerini açıklamak için bir araya geldi.

Çerkezoğlu, “Gerek yoksulluk sınırı gerek gıda fiyatları artışı gerekse ekonomik büyüme dikkate alındığında 2022 yılında asgari ücret net 5 bin 200 lira olmalı” dedi.

Çerkezoğlu ve DİSK Yönetim Kurulu üyeleri, basın açıklaması yapmak için kürsüye giderken, DİSK üyeleri, ‘İnadına sendika, inadına DİSK', ‘Zafer direnen emekçilerin olacak' sloganları attı.

Açıklamasında kur artışı nedeniyle asgari ücretin eridiğini anlatan Çerkezoğlu, asgari ücrete uygulanan vergi ve kesintilere de dikkat çekti.

TÜM ÜCRETLERE 1000 LİRALIK İYİLEŞTİRME TALEBİ

Çerkezoğlu, “Bütün ücretlere bin liralık iyileştirme yapılmalı. Yani asgari ücretin ve bütün ücretlerin, asgari ücret kadar kısmı için bin lira tutarında vergi ve prim indirimi sağlanmalı ve bu destek Hazine tarafından karşılanmalı” değerlendirmesinde bulundu.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google