Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Pandemi Döneminde Ailelere Aylık 400 TL Destek Veriliyor

ayda 400 TL olmak üzere 8 ay boyunca toplam 3.200 TL’lik bir destek paketinden kimler faydalanabilir? Başvuru şartları nedir? İşte detaylar.

2021/10/10

Pandemi döneminde bir çok kamu kurumu, geçim sıkıntısı çeken vatandaşlara çeşitli sosyal yardım uygulamalarıyla destek olurken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada ailelere üniversitede öğrenim gören çocukları için aylık 400 TL destek ödemesi yapılacağı ifade edildi. Ayrıca açıklamada bu destek için başvuruların bugün sona ereceği ifade edildi.

İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in açıklamasında;

"Öncelikle yeni öğretim yılında başarılar diliyor, üniversitedeki yaşamın boyunca her zaman yanında olacağımızı bilmeni istiyorum.

İzmir köklü geçmişi, kadim dayanışma kültürü ile yalnızca bugüne değil yarınlara da ışık tutan özel ve güzel bir şehir. Bu güzel şehirde ya da ülkemizin başka bir şehrinde üniversite öğrenimi alacaksınız. Bize düşen ise üniversite yaşamınız boyunca sizlere nefes aldıracak, kaynaklara erişiminizi sağlayacak, sanat, spor ve kültürle dolu bir eğitim ortamına destek olmaktır.

Sizler için ayda 400 TL olmak üzere 8 ay boyunca toplam 3.200 TL’lik bir destek paketi hazırladık. Başvuru formunu doldurmanız, istenilen evrakları tamamlamanız, bizim eşit ve adil bir biçimde değerlendirmeleri sonuçlandırmamızı beklemeniz yeterli olacaktır." ifadelerine yer verildi.


BAŞVURU ŞARTLARI

Destekten yararlanmak için bazı şartların karşılanması beklenmektedir. Bu doğrultuda aranan şartlar şöyle belirtildi:

  • TC Vatandaşı olmak,
  • Öğrencinin ailesinin İzmir’de ikamet ediyor olması,
  • 18-25 yaş aralığında olmak,
  • Devlet üniversitesinde okuyor olmak veya vakıf üniversitelerinde % 100 burslu öğrenim görüyor olmak,
  • Aktif ve örgün eğitim görmekte olan ön lisans veya lisans öğrencisi olmak,
  • Not ortalamasının 4 üzerinden en az 2.00, 100 üzerinden en az 53 olması
  • Sınıf tekrarı yapmamış olması
**Ebeveynleri ayrı olan, ebeveynleri ile ilgili gizlilik kararı olan ,ebeveynleri hayatta olmayan öğrencilerimizin başvuruları direkt Sosyal Yardımlar Şube Müdürlüğünden alınacaktır.

Başvuru sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google