Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Çalışmayan Annelere Müjde: PTT ile 8.540 TL Ödeme Yapılacak

Çocuk sahibi olan ancak çalışmayan annelere müjdeli haber geldi. Devlet 3 ayda 8.540 lira destek ödemesi yapacak. İşte başvuru şartları ve detaylar...

2021/10/04

Devlet çeşitli sosyal yardım programlarıyla geçim sıkıntısı çeken vatandaşlara destek olmaya devam ediyor. Verilen destekler kapsamında çocuk sahibi olan ve herhangi bir işte çalışmayan annelere en az 8 bin 540 TL ödeme yapılacağı ifade edildi. PTT üzerinden yapılacak olan ödemenin detayları ve başvuruların nasıl olacağı haberimizde ayrıntılı olarak mevcut.

Yapılan açıklamaya göre devlet PTT aracılığı ile 8 bin 540 TL çocuk ödemesi yapak. Uygulama sayesinde aynı zamanda 95 TL tutarında destek de verilecek. İŞKUR tarafından verilecek olan destekten küçük yaşlardaki çocukları olan aileler yararlanabilecek. Günlük 95 TL nakdi yardım için başvurular pratik bir şekilde yapılabiliyor.

Küçük çocuğu olan aileler 2 bin 870 TL gibi bir rakam almış olacak. Destek 3 ay boyunca devam edece olup, toplam süre de annelere 8 bin 540 TL ödeme yapılacak.


ÇOCUK DESTEĞİ NASIL ALINACAK?

Çocuk desteğinden yararlanmak isteyen anneler çocuk desteği nasıl alınır? Sorusuna cevap arıyor. Yapılacak olan başvurular sonucunda verilen destekler, aile bütçesine katkıda bulunacak.

Küçük çocuğu olan anneler için başlatılan uygulamada başvurular İŞKUR merkezlerine doğrudan yapılacak.

Annenin işsiz olması ve İŞKUR merkezinde kaydının olması gerekiyor.

Aynı zamanda çalışma kaydının olmaması, emekli olmaması ve işveren ya da işyeri sahibi ile akrabalık bağının da bulunmaması gerekiyor.

Başvuruda bulunacak annenin başvuru tarihinden önce bir aylık sürede emeklilik ya da prim görünmemesi gerekiyor.

Başvurular İŞKUR’a şahsen yapılacak. Ekonomik olarak küçük çocuklu annelerin yararlanabileceği bu yardımlar ailelere nefes aldıracak.

Şartları taşıyan annelere aylık destek verileceği belirtildi.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google