Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni Kararları Açıkladı: Artık Zorunlu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası kamuoyuna önemli açıklamalarda bulundu. İşte Erdoğan'ın açıklamalarının detayları.

2021/08/19

Kritik toplantı sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının satır başlarını haberimizde paylaşıyoruz.

SEL VE ORMAN YANGINI FELAKETERİ

Bir süredir maruz kaldığımız kuraklık, yangın ve sel felaketleri sebebiyle üzüntülü günler geçiriyoruz. 4 haftadır gündemimizde olan büyük çaplı orman yangınları da küresel bir sorun haline dönüşmüştür. 54 farklı ilimizde çıkan yangınlar 150 bin hektarlık alanı etkilemiştir. Bu en büyük yangınlarında zarar gören alanların 82 bin hektarı Antalya'da 62 bin hektarı Muğla'dadır. 40 dereceyi bulan hava sıcaklığı ve yüzde 9'lar seviyesine inen nem oranı nedeniyle yangınların önüne geçilmekte zorlanılmıştır. Büyük yangınların tamamı kontrol altına alınmıştır. Böylesine bir felaketi dahi istismar edenlere rağmen milletimizle birlikte bu büyük afetin üstesinden gelmeyi başardık. En azından bir kısmında terör örgütlerinin sabotaj şüphesi olmakla beraber genel bir afet hali ile karşı karşıya bulunduğumuz açıktır. Yangınlar sırasında hayatını kaybedenlerin acısı yüreğimizi yakıyor. Zarar tespitleri yapılmıştır. Evleri tamamen kullanılamaz hale gelen vatandaşlarımıza en geç 1 yıl içinde yeni konutları teslim edilecektir. Tüm hayvan kayıpları hibe olarak karşılanacaktır. Fide, tohum gibi ürünler bedelsiz olarak hak sahiplerine verilecektir. Yanan ormanlarımız, Anayasamızın 169. maddesine uygun şekilde tekrar canlandırılacak, tarım ve turizm dahil kesinlikle başka amaç için kullanılmayacaktır. 252 milyon fidan yıl bitmeden toprakla buluşturulacaktır. Afet bölgesi ilan ettiğimiz yerdeki vatandaşlarımıza pek çok destek ve erteleme imkanı sağladık.

AŞI OLMAYANLARA PCR TESTİ

Okullarda 6 eylül'de yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte öğrencilerle irtibatlı henüz aşı olmamış öğretmen ve diğer personelin haftada en az 2 defa pcr testi yaptırmasını isteyeceğiz. Aşı olmayan üniversite öğrencilerimiz ve üniversite çalışanlarından düzenli pcr testi yaptırmalarını talep edeceğiz.

Uçak, sinema, konser gibi insanların toplu olarak bulunduğu faaliyetler için zorunlu pcr testi uygulamarını devreye alacacağız. Tamam diye ifade ettiğimiz temizlik, maske, mesafede bu kurallara riayet özellikle bizim sağlığımızın temel esasıdır.

SOSYAL MEDYA DÜZENLEMESİ GELİYOR

Meclis'in açılmasıyla birlikte Avrupa'dakine benzer bir sosyal medya düzenlemesini gündeme getirerek bu alandaki kirliliğin önüne geçmekte kararlıyız. 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google