Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Altın Düştü - Yıl Sonu İçin Önemli Tahmin Geldi

Altın fiyatları dolarda yaşanan geri çekilmeyle birlikte bugün sert düştü. Altın fiyatlarındaki son durum ve uzmanlardan yıl sonu tahminleri yazıda.

2021/08/02

Altın fiyatlarında bir süredir süregelen düşüş devam ederken, bugün yaşanan geri çekilme altın yatırımcılarını endişelendirdi. Dolar kurunda yaşanan düşüşe bağlı olarak gram altın bugün mayıs ayı seviyesine dönerek 485 TL'yi gördü. Ons altın ise 1800 doların hemen üzerindeki seyrine devam ediyor. Uzmanlar 500 TL'nin altındaki fiyatın alım fırsatı olabileceği görüşünü belirtirken, yıl sonu için ise flaş tahminlerde bulundu.

DOLAR KURUNDA YAŞANAN DÜŞÜŞ ETKİLİ


İstanbul Mücevherciler Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Ali YILDIRIMTÜRK Hürriyete'e yaptığı açıklamada;

Ons altın 1800 dolar üzerinde tutunmaya devam ediyor. Geçen hafta 1830 dolar seviyelerine yükselmişti. Buradan bir düzeltme hareketi geldi diyebiliriz. Gram altında yaşanan düşüşte Merkez Bankası'nın sıkı para politikası sonucu dolar/TL'de yaşanan gerileme etkili diyebiliriz. Buna ek olarak bugün vergi ödemelerinin son günü. İnsanlar döviz bozduruyor olabilir. Bu da yaşanan düşüşte etkili oluyor. Gram altın da, dolar kurunda yaşanan düşüş ile birlikte geriliyor. Şu an için alıcı ve satıcılar biraz daha temkinli davranıyor.

Ons altını destekleyici gelişmeler güncelliğini koruyor. Yurt dışında enflasyonun geçici olacağı söylense de piyasalar bu söyleme çok fazla inanmış değil. Şu an için altının reel getirisi, faizden daha fazla olduğu için insanlar altında kalmaya devam ediyor.

YIL SONU TAHMİNLERİ

Ons altının 1800 doların aşağısına ineceğini düşünmüyorum. 1805-1815 ve 1829 dolar seviyeleri ilk etapta geçilecek direnç noktları olacaktır. 1875 dolarda bir miktar kâr satışları ile karşılaşabiliriz. Ancak ons altının eylül ekim aylarında 1950-2000 dolar seviyesine geleceğini tahmin ediyorum. Yılbaşında ise 2150 dolar seviyeleri görülebilir.

Gram altında 500 TL'nin altı alım fırsatı olarak görülebilir. Gram altının da eylül, ekim aylarında 600 TL bandına çıkacağını yıl sonu ise 630, 650 TL seviyesine ulaşmasını bekliyorum. Yatırımcılar orta ve uzun vadede altını tercih edebilir.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google