Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Başvuru Yapana PTT'den 600 TL'ye Kadar Yardım Parası Veriliyor

Yalnızca başvuran kişilerin faydalandığı, PTT tarafından vatandaşlara 600 TL'ye kadar verilen destek hakkında detayları sizlerle paylaşıyoruz.

2021/07/21

Sosyal devlet anlayışıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara çeşitli destek uygulamalarıyla yardımlar yapılmaya devam ediyor. Başvuranın aldığı destekte PTT vatandaşlara anında 300, 400 ve 600 TL ödeme yapıyor. Halk arasında doğum yardımı olarak adlandırılan bu yardımın ayrıntıları ve başvuruların nasıl yapılacağı haberimizde..

Devlet, salgın döneminde de vatandaşlara destek vermeye devam ediyor. Sadece başvuranların yararlanabileceği destekte devletten 300, 400 ve 600 TL çocuk başına ödeme yapılıyor. Yardımı duyan vatandaşlar ödemelerin nasıl yapılacağını da merak ediyor.

ÖDEMELER ANINDA YAPILIYOR!

Başvuruda bulunan ve aşağıda belirtilen şartları taşıyanlara devlet çocuk başına sırasıyla 300, 400 ve 600 TL tek seferlik, geri ödemesiz yardım yapacak. Ödemeler, başvuru yapan kişiler tarafından PTT üzerinden alınabilecek.

BAKANLIK VERİYOR

Yardımlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından veriliyor. Doğum yardımı olarak da adlandırılan bu ödemeler PTT aracılığı ile gerçekleştirilebiliyor. Ödeme alabilmek için ilk olarak bireysel bir şekilde başvuruda bulunmak gerekiyor. Yardımdan ancak başvuruda bulunan aileler yararlanabiliyor.

Başvurular kabul edildiğinde ilk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL ve 3. İle sonraki çocuklar için 600 TL ödeme yapılacak.

ÖDEMELER KİMLERE VERİLİYOR?

Doğum yardımı olarak adlandırılan bu yardım mavi kart sahiplerinin yanı sıra Türk vatandaşlarına da veriliyor. Anne ya da babanın Türk vatandaşı ya da mavi kart sahibi olması yeterli. 2015 yılında başlayan doğum yardımı sadece canlı doğumlar için yapılıyor. 2015 yılından önce doğan çocuklar için verilmeyen bu yardım sadece 2015 yılından sonra doğan çocuklar için geçerli oluyor.

Ödemenin miktarını ise çocuk sayısı belirliyor.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google