Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Mustasyonlu Virüsün Yeni Belirtileri Açıklandı: Ateş ve Öksürük Yok!

Mutasyonlu virüsün yayılımı hızla devam ederken, virüsün yeni belirtileri açıklandı. Peki koronavirüsün mutasyonlu halinin belirtileri neler?

2021/04/08

Mutasyonlu virüs vaka sayılarında önlemez yükseliş devam ederken, açıklanan yeni vaka ve ölüm sayıları endişe yaratmaya devam ediyor. Bulaşıcılık oranı çok daha yüksek mustasyonlu virüste yeni belirtiler açıklandı. Buna göre artık salgına yakalanan çoğu kişide ateş ve öksürük görülmezken, mutant virüse yakalananlarda hapşırma, burun akıntısı ve titreme görülüyor.

TÜRKİYE’DE SON DURUM NASIL?

Türkiye’de açıklanan son koronavirüs tablosuna göre sadece son 24 saat içerisinde 302 bin 108 koronavirüs testi yapıldı. Yapılan test sonucunda 54 bin 740 kişinin test sonucu pozitif çıktı. Vefat eden vatandaşlarımızın sayısı ise 276 olarak açıklandı.

BELİRTİLER DEĞİŞTİ

Mutasyonunun etkisini artırması ve bulaşıcılığını fazlalaştırması, belirtilerin de değişmesine neden oldu. İngiltere kaynaklı mutant virüsün etkisiyle vaka sayıları 60 bin bandına dayandı. Salgının başından beri en sık görülen öksürük ve ateş semptomları yerini burun akıntısı, geniz akıntısı, hapşırma ve iştahsızlığa bıraktı. Bu belirtilerle hastaneye başvuranların pozitif sonuçları da artırdığı aktarıldı.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google