Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Ramazan Ayında Uygulanacak Yasaklar

Ramazan'ın başlamasına sayılı günler kalırken, Ramazan ayında uygulanacak koronavirüs tedbirleri vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

2021/04/08

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş katıldığı bir canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Numan Kurtulmuş, Ramazan ayında alınan tedbirlere ilave tedbirlerin Pazartesi günü açıklanabileceğini belirtti.

Peki hali hazırda ilan edilen tedbirler neler?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, ülkemizde artan vakaların önüne geçilebilmesi amacıyla Ramazan ayında Türkiye genelinde hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamasının hayata geçirileceğini, hafta içi tüm şehirlerimizde 21.00 ile 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulanacağını ilan etmişti. Restoran, Kafe, Lokantaların Ramazan ayı boyunca kapalı olacağını ve sadece paket servis verilebileceğini ilan eden Erdoğan, ülke genelinde sahur ve toplu iftar programlarının da tedbirler kapsamında yapılamayacağını söyledi.

Teravih namazlarıyla ilgili karar da geçtiğimiz gün Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş tarafından açıklandı. Diyanet İşleri Başkanı , teravih namazlarının camilerde kılınmayacağını bildirdi. Yasaklı günlerde marketler, kasap ve manav, kuruyemiş gibi işletmeler 10.00 ile 17.00 saatleri arasında hizmet verebilecekler. fırın, Ekmek ve unlu mamul satan yerler kısıtlamaların olduğu günlerde açık tutulacak.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google