Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

1000 TL Nakit ve 750 TL Kira Yardımı Başvurusu Başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu 1000 TL nakit ve 750 TL kira yardımı başvuruları başlıyor. Peki bu yardımdan kimler faydalanacak? İşte detaylar...

2020/12/23

Koronavirüsün yarattığı ekonomik tahribatın önüne geçilmesi için devlet tarafından yardım paketleri açıklanmaya devam ediyor.

23 Aralık 2020 tarihli Resmi Gazete sayısında bir karar yayımlandı. Bugün yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararında esnaflara yapılacak 1000 TL'lik hibe desteğinin detaylarına yer verildi. 3 ayda her ay 1000 lira şeklinde verilecek hibe desteğine ilişkin detaylar şu şekilde:

"Hibe desteği, bakanlık bütçesine konulacak ödenekten karşılanır. Bu akrar kapsamındaki hibe desteği, 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilat Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 441 inci ve 453 üncü maddelerine göre bakanlık tarafından hazırlanacak destek programları çerçevesinde doğrudan ve/veya kira desteği olarak verilir.

Doğrudan verilecek hibe desteği 3 ay ödenmek üzere aylık 1000 Türk Lirasıdır. Bu destekten 14 Aralık 2020 tarihi itibarıyla ;

Esnaf ve sanatkar siciline kayıtlı olan vergiden muaf esnaf ve sanatkarlar, 

Faal olan ve ticari kazançları basit usulde tespit edilenler,

Covid 19 salgınıyla mücadele kapsamında alınan tedbirlerden etkilenen ve bakanlık tarafından tespit edilen sektörlerde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlar faydalanır.

BAŞVURURLAR BAŞLIYOR


Söz konusu düzenleme Resmi Gazete 'de yayımlandı. Düzenlemenin resmen açıklanmasının ardından önümüzdeki günlerde başvuruların başlaması bekleniyor.
Devletin ihtiyaç sahibi vatandaşlar için açıkladığı yardımlardan haberdar olmak için TIKLAYIN

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google