Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Erdoğan Açıkladı: Biz Bize Yeteriz ile İhtiyaç Sahiplerine 1000 TL

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısında Biz Bize Yeteriz Kampanyası ile ihtiyaç sahiplerine 1000 TL verildiğini ifade etti. İşte başvuru ekranı

2020/10/21

Kabine toplantısı sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabinede alınan kararları açıkladı. Erdoğan yaptığı açıklamada Türkiye 'nin birçok bölgede mücadeleler verdiğini, 2023 hedeflerine ulaşılacağını söyledi. 

OKULLARIN AÇILMASI

Erdoğan yaptığı açıklamada 5 ve 9 'uncu sınıflarda yüz yüze eğitimlerin 2 Kasım 2020 Pazartesi günü başlayacağını söyledi.

PANDEMİ KARARLARI VE AŞI AÇIKLAMASI

Kabinede koronavirüs salgını için alınan tedbirler ve aşı çalışmalarında son durum ise şu şekilde açıklandı:

"Temaslı kişilerin takibi çok daha sıkı şekilde yapılacak.

Yerli aşıda 2 hafta içinde insan üzerinde denemeye geçilecek. Dünyadaki aşı çalışmalarının ülkemizde uygulanabilirliği konusunda önemli gelişmeler var. Bu hususlar yıl sonunda. Önümüzdeki bahar ayına kadar aşı meselesini tamamen çözmektir."

SOSYAL YARDIMLAR

Erdoğan sosyal yardımlarla ilgili "Salgın döneminde sosyal destek, kısa çalışma ödeneği, işsizlik ödeneği, normalleşme desteği gibi başlıklar altında milletimizin hizmetine sunduğumuz kaynak tutarı 39 milyar lirayı buldu. Bilindiği gibi 17 Ekim BM tarafından yoksullukla mücadele günü olarak kabul edildi.

İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düsturuyla ülkemizde yoksullukla mücadele konusunda en kapsamlı programları biz hayata geçirdik. Hükümete geldiğimizde yılda 2 milyar lirayı bulmayan sosyal yardımları, geçen sene 55 milyar liraya çıkardık. Böylece sosyal yardımların milli gelirimiz içindeki payını yüzde 0.38 'den yüzde 1.27 seviyesine ulaştırdık. 

Türkiye BM verilerinde artık yüksek insanı gelişmişlik seviyesindeki ülkeler arasında yer alıyor. " dedi. 

BİZ BİZE YETERİZ'DE TOPLANAN 2 MİLYAR TL İLE VATANDAŞLARA 1000 TL

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasının sonunda ise ihtiyaç sahiplerine yapılan 1000 TL 'lik nakdi yardımlara değindi ve Biz Bize Yeteriz 'de toplanan paranın dağıtımı hakkında şunları söyledi:

"Milletimiz de her türlü katkıyı sağlıyor. Mesela Biz Bize Yeteriz Türkiye kampanyasında toplanan -Ana muhalefete ve diğerlerine özellikle sesleniyorum- toplanan 2 milyar 80 milyon liralık kaynağı hane başı 1000 lira olarak ihtiyaç sahiplerine dağıttık."

BİZ BİZE YETERİZ BAŞVURU

Biz Bize Yeteriz Türkiye kampanyasına başvurular pandemi sosyal destek sayfasından yapılmaktadır. 

https://www.turkiye.gov.tr/acshb-pandemi-sosyal-destek-on-basvurusu

https://www.turkiye.gov.tr/aspb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru

Bu sayfa üzerinden 1000 TL başvurunuzu yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google