Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

KPSS'de Sorulan İstiklal Yolu Sorusunun Cevabı

KPSS Lisans Genel Yetenek - Genel Kültür oturumu tamamlandı. İşte en çok merak edilen sorulardan bir tanesi olan "İstiklal Yolu" sorusunun cevabı...

2020/09/06

6 Eylül'de gerçekleştirilen KPSS 2020 Lisans GY-GK oturumuna tamamlandı. Sınavda Türkçe ve Matematik soruları adayları zorlarken, adaylar genel olarak sürenin yetmediğinden şikayetçi oldular. Sınav bitiminin ardından sorulan sorulardan bir tanesi olan İstiklal Yolu sorusunun cevabı bir çok kişi tarafından merak ediliyor. İşte o sorunun cevabı
KPSS Lisans GY-GK'de yer alan İstiklal Yolu nedir?  Milli Mücadelede İstiklal Yolu Güzergahı olarak tabir edilen yol, İnebolu sahilinden başlayarak Kastamonu ve Çankırı üzerinden Ankara'ya uzanan, Kurtuluş Savaşımız boyunca İnebolu'ya deniz yoluyla gelen cephanenin kağnılarla cepheye ulaştırılmasındaki kullanılan yoldur. Uzunluğu 340 kilometredir.

KPSS Lisans Nasıldı, Sınav Cevap Anahtarı Ne Zaman Yayınlanacak?

6 Eylül 2020 KPSS Lisans GY-GK oturumuna katılan adaylardan ilk yorumlar gelmeye başladı. KPSS Lisans nasıldı, sınav zor muydu, kolay mıydı, sınav süresi yeterli miydi? gibi sorulara adayların verdiği yanıtlar ve çok daha fazlası bu haberimizde.

KPSS Lisans GY-GK heyecanı yaşayan binlerce aday sınavın ardından sınavla ilgili yorumlarını paylaşmaya başladı. Türkçe sorularının uzunluğundan dert yanan adaylar, sınavdaki tarih sorularının da kendilerini zorladığını belirtti. 

SINAV SÜRESİ YİNE YETERSİZ KALDI

Sınav süresinin yetersizliğinden dert yanan bir aday, "16 yıllık eğitim hayatım boyunca genellikle sınavlardan erken çıktım ve sürem yetti ama #kpss2020 de sürem yetmedi. 75 yaşındaki adam neden şimdiye kadar emekli olmamış ve yanında çalışanların yaşının ortalamasını neden hesaplıyor?" ifadelerini kullanırken, bir başka aday ise Türkçe sorularıyla ilgili, "Sınavdan sonra Türkçe bilmediğimi öğrendim" ifadelerini kullandı. Koronavirüs gölgesinde geçen sınavda sosyal mesafe olmadığını söyleyen ve tepki gösteren bir aday ise, "Nerede kaldı sosyal mesafe? Sınav salonunda dipdibeydik. Maskesini çenesine indirenleri kimse uyarmadı bile... Hani girişte dezenfektan veriliyordu? Çok sağlıksız bir sınavdı bu" ifadelerini kullandı. KPSS heyecanından sınav sorularını unuttuğunu belirten Elif Boz isimli bir aday ise , "#kpss2020 sınav bitmiştir dendiği anda beynimi resetledim sorularıda hatırlamıyorum" dedi. 

SORULAR VE CEVAP ANAHTARI ÖSYM TARAFINDAN YAYINLANACAK

KPSS Lisans GY-GK ve Eğitim Bilimleri oturumlarına ait sınav soruları ve cevap anahtarı ÖSYM'nin resmi sayfasından yayınlanacak. Bugün gerçekleşecek iki oturuma ait soruların aynı gün yayınlanıp yayınlanmayacağı ise henüz bilinmiyor. Gün içerisinde konuya dair bir gelişme yaşandığı anda siz değerli ziyaretçilerimizi bilgilendireceğiz.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google